Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,475.76
-2.84%
2
XRP
XRP
$0.2960
-4.02%
3
Ethereum
Ethereum
$106.27
-5.94%
4
EOS
EOS
$2.264
-4.65%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.96
-8.45%
7
Litecoin
Litecoin
$31.107
-4.23%
8
TRON
TRON
$0.027124
-6.37%
9
Stellar
Stellar
$0.087334
-8.84%
11
Cardano
Cardano
$0.038683
-5.89%
13
Monero
Monero
$43.778
-5.96%
14
IOTA
IOTA
$0.2590
-4.53%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Starbucks nu va procesa direct Bitcoin pentru cafea, platforma Bakkt o va face

S

Starbucks a clarificat recent pozitia sa cu privire la zona blockchain si bitcoin. Starbucks  a anuntat oficial că nu va accepta momentan plăți directe în magazinele de vânzare cu amănuntul. Practic, momentan,  daca avem bitcoin nu ii putem folosi in cafenelele Starbucks pentru cafea.

Starbucks nu va procesa direct Bitcoin pentru cafea, platforma Bakkt o va face

Starbucks si Microsoft intr-un parteneriat pentru adoptarea Bitcoin la nivel de mase

După cum informează CCN, Starbucks a anuntat ca face parte dintr-o nouă afacere de tip criptocurrency. In acest business s-a alaturat cu Microsoft și cu Intercontinental Exchange (ICE). Platforma se va  numi „Bakkt”, o platformă reglementată pe Wall Street. Platforma ar putea să aducă criptomoneda bitcoin în mainstream.

„Colaborăm pentru a construi o platformă deschisă care să ajute la deblocarea potențialului transformator al activelor digitale. Vorbesc aici despre bitcoin. Vorbesc despre pe piețele globale și în comerț”. Declaratia ii apartine lui Kelly Loeffler, CEO al Bakkt în urma anunțului.

Este o evoluție inovatoare pentru sectorul criptocurrency, suficient pentru fondatorul ICE și directorul executiv Jeff Sprecher de a pretinde că bitcoin „are potențialul de a deveni prima monedă mondială”.

Starbucks va intermedia transferul din zona cripto catre zona fiat

Mai multe publicatii mass-media de prestigiu au adus povestea mai departe. Ea inca rulează cu titlul „Parteneriatul noului Starbucks cu Microsoft permite clienților să plătească pentru Frappuccinos cu bitcoin”. Asta ar insemna că gigantul de vânzare cu amănuntul de cafea din Seattle va începe să accepte plățile prin criptocuritate.

Cu toate acestea, Starbucks a respins în mod direct astfel de rapoarte. Compania a clarificat faptul că nu va accepta în mod direct Bitcoins. In schimb va ajuta clienții să își schimbe criptocurrency-ul în dolari americani înainte de a-l cheltuiți la puncte de vânzare.

Starbucks a subliniat că va juca un „rol esențial” în susținerea aplicațiilor reglementate ale consumatorilor. Motivul? Pentru a-i ajuta la schimbarea cripto în fiat pentru a fi utilizate la punctele de vânzare cu amănuntul. Platforma Bakkt, a explicat Starbucks, va vedea „tranzacționarea și conversia criptomonedei în fiat „.

CAFEA CU GUST DE BLOCKCHAIN, O SOLUȚIE OFERITĂ DE MAI MULTE COMPANII AMERICANE

În timp ce cafeaua călătorește prin lume, boabele de cafea din diferite ferme sunt deseori amestecate. Prin urmare, știi de unde provine cafeaua și plătești corect fermierilor, dar nu știi ce se întâmplă cu adevărat pănă la capăt. Și asta e o problemă.

În special, atunci când producătorii de cafea primesc în mod obișnuit între 1 și 3% din prețul unei cupe vândute în Europa sau America de Nord. Asta în timp ce industria globală a cafelei este estimată la peste 100 de miliarde de dolari.

TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN – O SOLUȚIE CARE POATE SALVA CALITATEA CAFELEI

Dar soluția promițătoare este deja reală. Introducerea unui blockchain. Companiile folosesc tehnologia distribuită pentru a urmări cafeaua și recompensează agricultorii mai adecvat cu criptomonede. De asemenea, demonstrând că boabele lor provin din ferme durabile din punct de vedere ecologic și / sau din cele care practică comerț echitabil, ele pot percepe consumatorilor mai mult pentru fiecare ceașcă de cafea savurată.

Directorul CoffeeCoin, James Allen, spune: „Folosirea tehnologiei de blockchain pentru a crea un lanț de aprovizionare mai direct, creează o valoare mai ridicată percepută pentru consumatorul final – băutorul de cafea„.

Compania de cafea Onda Origins din Seattle lucrează cu platforma de comercializare a cafelei pe bază de blockchain, Yave. Frații Scott și Paul Tupper au lansat Onda Origins, iar Scott a fondat pe Yave. Yave folosește tehnologie de tip blockchain pentru a înregistra fiecare pas și pentru a procesa boabele de cafea, precum și scorurile testului de gust.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!