Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,597.09
-9.17%
2
XRP
XRP
$0.4462
-9.29%
3
Ethereum
Ethereum
$137.54
-10.65%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$239.83
-30.74%
5
Stellar
Stellar
$0.1992
-12.41%
6
EOS
EOS
$3.743
-8.26%
7
Litecoin
Litecoin
$33.914
-8.17%
9
Cardano
Cardano
$0.047413
-10.17%
10
Monero
Monero
$68.442
-8.38%
11
TRON
TRON
$0.014615
-10.02%
13
IOTA
IOTA
$0.3146
-12.58%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Studiu global: 88% din platformele de cripto-exchange vor reglementarea industriei

S

Compania de cripto Mistertango din Lituania a lansat un studiu world-wide care arată că 88% dintre platformele de crypo-trade şi exchange doresc reglementarea industriei. Studiul s-a bazat pe răspunsurile a 24 de schimburi de cripto din toată lumea. Vorbim de platforme cu un volum total de tranzacționare zilnică de peste 100 milioane USD.

Răspunsurile arată o industrie care dorește să facă parte din sistemul formal, nu în afara acestuia – contrar percepției publice. Asta schimbă complet paradigma asupra sectorului. Ce vor userii, vom afla in viitor.Studiu global: 88% din platformele de cripto-exchange vor reglementarea industriei

Platformele de crypto-exchange vor să fie reglementate

Studiul arată că 88% din schimburile de cripto doresc reglementare, deoarece cred că ar putea stabiliza prețurile și ar putea crea un nivel de certitudine pe care piața nu a mai experimentat-o ​​pana acum.

Managerul de afaceri Mistertango, Gabrielius Bilkštys, a declarat că piața are nevoie de o reglementare mai mult decât oricând, deoarece ar crea nivelul necesar de stabilitate al investitorilor.

Industria se plânge de reglementare, iar răspunsul partenerilor a demonstrat acest lucru. Incertitudinea este cea mai mare teamă. Reglementarea este esențială pentru asigurarea stabilității de care avem nevoie. Din păcate, nu există un consens de reglementare. Nici la nivel local, nici nivel mondial sau altfel. Pentru ca criptomonedele să se îndrepte spre scara și ubicuitatea posedată de moneda fiat, este necesară o reglementare coerentă, considerată și cuprinzătoare. Astfel, reglementarea va fi un catalizator. Nu un inhibitor al dezvoltării pieței criptografice „.

La ce ar ajuta regulamentul industria

Regulamentul ar putea rezolva unele dintre amenințările care au afectat piața în trecut. Unii se tem că o mână prea grea ar putea distruge piața. Șaptesprezece la sută dintre respondenți au declarat că  „reglementarea excesiv de strictă este cea mai mare amenințare la adresa cripto”.

Am fost martorii unor scenarii în care autoritățile de reglementare au lovit din greu în schimburi. Acest lucru a devenit destul de popular în Asia, unde tranzacțiile au fost închise în trecut. Asta a dus la o volatilitate extremă a prețurilor.

Oleksandr Lutskevych, CEO al CEX.IO – unul dintre primele schimburi cripto bazate pe volumul pieței – consideră că piața se va maturiza mai bine atunci când este reglementată.

În timp ce anonimatul – sau în cazul celor mai multe cripto, pseudoanonimitatea – a fost una dintre cele mai mari atuuri ale pieței. 55% dintre respondenți sunt dispuși să transmită datele clienților care tranzacționează pe platformele lor utilizând controale KYC / AML. Vorbim de servicii financiare tradiționale. Asta în încercarea de a face piata cripto să nu mai fie utilizată ilegal.

Cum se vede din exterior

Unii dintre respondenți cred că băncile dețin atuul atunci când vine vorba de adoptarea cripto. Aproximativ 40% din schimburile cripto din studiu consideră că „reducerea barierelor în calea finanțării activității de criptare a băncilor va îmbunătăți acceptarea”. Acesta este unul dintre factorii care determină adoptarea în Coreea de Sud, cunoscut ca una dintre cele mai mari piețe pentru tranzacționare din zona cripto.

Shinhan Bank, a doua bancă din țară, oferă schimburi locale cu conturi bancare virtuale, pe care comercianții pot să le utilizeze și pentru retragere și depunere fără a fi nevoiți să utilizeze contul bancar real. Respondenții cred că o schimbare a atitudinii băncilor va avea un impact masiv asupra acceptării globale a cripto, dar că acest lucru poate fi obținut numai dacă industria este reglementată.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!