Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,472.76
-3.11%
2
XRP
XRP
$0.2954
-4.58%
3
Ethereum
Ethereum
$106.88
-5.87%
4
EOS
EOS
$2.257
-5.26%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.65
-8.32%
7
Litecoin
Litecoin
$31.329
-3.99%
8
TRON
TRON
$0.027375
-6.36%
9
Stellar
Stellar
$0.088210
-8.12%
11
Cardano
Cardano
$0.038833
-5.84%
13
Monero
Monero
$43.636
-6.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2577
-5.89%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Studiu: Google si Twitter influenteaza pretul Bitcoin inainte de a fi facut public?

S

Un studiu recent publicat de Biroul Național de Cercetări Economice (NBER) sugerează că piețele cripto se mișcă în funcție de tipul de atenție pe care o primesc – spre deosebire de piețele financiare tradiționale.

Studiu: Google si Twitter influenteaza pretul Bitcoin inainte de a fi facut public?

Google influenteaza indirect pretul Bitcoin?

Spre deosebire de alte active financiare tradiționale, criptomonedele nu se comportă sau nu răspund la același set de factori de piață ca și instrumentele financiare tradiționale. Ele se lupta mai mult cu „factorii specifici criptocurrency”. Aici fiind vorba de numarul de mesaje twitter vehiculate pe forumuri si de cautarile din Google Trends. Asta se arata intr-un raport publicat săptămâna aceasta. Acești factori includ atenția investitorilor și impulsul pieței, descris ca fiind „ritmul cripocurrency al seriei de timp la frecvențele zilnice și săptămânale”.

Autorii, economiștii Yale Yukun Liu și Aleh Tsyvinski, sugerează că, spre deosebire de opinia publică, „piețele nu văd zona cripto în mod similar cu clasele de active standard”.

Lucrarea a citat tracker-urile Bitcoin, Ethereum și XRP ale CoinDesk (referindu-se la XRP ca „ripple”) ca sursă a datelor sale de piață. Folosind serii de date privind prețurile pe o perioadă de timp multianuală, raportul a comparat randamentele reale cu randamentele proiectate.Pentru asta s-a utilizat un model de prețuri de finanțare standard cunoscut sub numele de CAPM.

Ce inseamna asta pentru zona cripto?

Liu și Tsyvinski continuă să compare randamentele cripto cu cele ale monedelor tradiționale, cum ar fi euro, metale precum aurul și factorii macroeconomici, cum ar fi creșterea consumului.

Toate acestea conduc la rezultate nesemnificative din punct de vedere statistic. Asta a sugerat o narațiune mai puternică în alte proxy-uri, pe care Liu și Tsyvinski le identifică ca măsură de returnare cu o zi sau o săptămână înainte.

În esență, creșterea prețurilor în una, trei, cinci sau șase zile ar putea fi prevăzută printr-o singură întoarcere zilnică. In timp ce o întoarcere săptămânală ar putea anticipa o mișcare de piață pe o perioadă de unu, doi, trei sau patru săptămâni.

Cum apare legatura cu Google si Twitter?

În mod special, acest studiu încorporează date din activitatea consumatorilor. Unde? Sunt colectate de pe forumuri de căutare. Sau browsere. Cum ar fi site-urile Google si google trends. Si site-urile de socializare, cum ar fi Twitter. Acesta a constatat că o creștere a deviației standard în căutările de cuvinte cheie, cum ar fi „bitcoin” prognozat o mică creștere a prețului token în următoarele săptămâni. Si invers.

În medie, o singură creștere a deviației standard în căutarea cuvintelor cheie duce la o creștere a prețurilor de 2,75%. În mod similar, o creștere a deviației standard în numărul de postări de pe Twitter a dus la o creștere cu 2,5% a prețului pentru bitcoin. Pe de altă parte, o creștere a deviației standard în termenii „hack-bit-hack” a prognozat o micșorare a prețului unui bitcoin.

BROWSERUL BRAVE VREA SA PERMITA OPERATIUNI CU CRIPTOMONEDE PE TWITTER SI REDDIT

Fluxurile Twitch și operatorii canalului YouTube se pot înregistra deja ca editori Brave. Asta le va permite să accepte plăți BAT de la spectatori, cititori sau fani. Utilizatorii care doresc să recompenseze editorii pentru conținut de calitate pot stabili manual contribuții lunare pentru site-urile individuale.

Brave a început să testeze o funcție aparte. Brave permite utilizatorilor să câștige cripto prin înscrierea în anunțuri. Vorbim de anunturi bazate pe dispozitive care nu urmăresc sau expun datele utilizatorilor. Pe termen lung, Brave intenționează să permită utilizatorilor să câștige mai mult. Vorbim de 70% din veniturile brute de publicitate ridicate prin acest sistem. Editorii vor primi, de asemenea, o parte din aceste venituri. In timp ce Brave va face și o mică reducere.

Sursa: https://www.coindesk.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!