Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,437.74
-1.51%
2
XRP
XRP
$0.2904
-2.97%
3
Ethereum
Ethereum
$104.58
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.226
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.25
-3.76%
7
Litecoin
Litecoin
$30.804
-1.81%
8
TRON
TRON
$0.026504
-3.13%
9
Stellar
Stellar
$0.084234
-6.71%
11
Cardano
Cardano
$0.037595
-2.89%
13
Monero
Monero
$42.778
-3.28%
14
IOTA
IOTA
$0.2525
-1.80%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Studiu ING: Numărul ownerilor de criptomonede se va dubla în Europa și SUA

S

În ciuda fluctuațiilor masive din ultimele zile, în ciuda scăderii drastice a multor criptomonede, inclusiv bitcoin, vin semnale pozitive dinspre piața de cryptocurrency. Chiar dacă azi ea se află în punctul cel mai scăzut ca valoare din tot anul, interesul pentru cryptocurrency a început să crească invers exponențial.

Studiu ING: Numărul ownerilor de criptomonede se va dubla în Europa și SUA

Potrivit unui studiu ING, interesul pentru tehnologia blockchaine și pentru investiții în criptomonede se va dubla până la finalul anului. Studiu are în vedere Statele Unite și Europa.

ROMANIA SE AFIRMA ÎN ZONA DE CRYPTOCURRENCY ȘI PĂSTREAZĂ UN TREND ASCENDENT

Studiu a fost realizat de ING Bank N.V. în mai multe țări. În urma studiului, reprezentanții ING au colectat date din: Austria, Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite și Australia.

Potrivit sondajului, care a fost realizat de firma de cercetare de piață Ipsos între 26 martie și 6 aprilie 2018, doar 9% dintre europeni dețineau o criptocurrency în momentul chestionării. Cu toate acestea, în viitor, 25% dintre cei chestionați au indicat că se așteaptă să dețină cel puțin o criptomonedă. În Statele Unite, 8% dintre aceștia dețineau deja o criptomonedă, în timp ce 21% au declarat că se așteaptă să dețină unele criptomonede până la finalul anului 2018.

Dintre toate țările intervievate, turcii sunt cei mai atrași de cryptocurrency

Potrivit studiului, în Europa, aproximativ 18% dintre persoanele cu cetățenie turcă dețineau cel puțin o criptomonedă în momentul sondajului. Mai mult decât atât, 45% dintre acestea se așteaptă să dețină și alte criptomonede până la finalul anului.

În ceea ce privește sursa de consultanță sau informații privind investițiile, europenii au încredere în consilierii financiari și în site-urile specializate. Puțin urmăresc sfaturile prietenilor sau membrilor din familie, sunt mai reticenți în a urma astfel de sugestii.

Aproximativ 27% dintre cei chestionați în Europa au dezvăluit că au apelat la site-uri specializate pentru informații sau sfaturi privind efectuarea investițiilor în criptocurrency.

Alți 21% spun că deja au consilieri financiari preferați, în timp ce doar 8% au căutat contribuția familiei sau a prietenilor.

STUDIUL ING MAI ARE ȘI ALTE INSIGHT-URI INTERESANTE

În general, oamenii din toate țările intervievate caute informații în surse credibile. Sunt interesați de platformele nișate pe zona de cryptocurrency. Din acest palier  face parte și platforma criptomonitor.

,,Acest lucru poate reflecta un sentiment general comun. Până la urmă trendul de a investi intr-o criptomonedă este un proces  care poate părea complicat  pentru unii. Sau foarte greu de înțeles pentru alții. Prin urmare, necesită un specialist, sau cel puțin prezenta unei surse de încredere.  „, a remarcat un reprezetant ING International Survey.

Studiiu a fost redactat și analizat de Jessica Exton și Fleur Doidge.

În ceea ce privesc nivelurile de conștientizare, aproximativ 66% dintre europeni au auzit în medie despre criptomonede. Comparativ cu 70% din oamenii din Australia și 57% din cetățenii din Statele Unite ale Americii. Dintre toate țările, Austria a beneficiat de cel mai înalt grad de cunoaștere a criptomonedelor. Vorbim de un procent de 79%. La polul opus se află Belgia. Aici s-a înregistrat cele mai scăzut nivel de cunoaștere în ceea ce privesc criptomonedele. Vorbim de un procent de 38%.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!