Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,472.35
-3.07%
2
XRP
XRP
$0.2958
-4.32%
3
Ethereum
Ethereum
$106.63
-5.95%
4
EOS
EOS
$2.260
-5.01%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.53
-8.24%
7
Litecoin
Litecoin
$31.263
-3.99%
8
TRON
TRON
$0.027243
-6.55%
9
Stellar
Stellar
$0.087994
-8.28%
11
Cardano
Cardano
$0.038816
-5.79%
13
Monero
Monero
$43.723
-6.20%
14
IOTA
IOTA
$0.2598
-4.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Studiu Universitar: Pretul Bitcoin mentinut in scadere pentru a salva consumul de energie?

S

Cantitățile tot mai mari de energie electrică pe care le consumă centrele de mining amenință să inverseze eforturile și câștigurile obținute până acum în atenuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, a afirmat un academician. Mai mult, acesta crede ca pretul Bitcoin este mentinut in jos pentru a salva din resurse si a reduce consumul de energie.

Studiu Universitar: Pretul Bitcoin mentinut in scadere pentru a salva consumul de energie?

Universitatea din Quatar si Bitcoin

Potrivit dr. Jon Truby, directorul Centrului pentru Drept și Dezvoltare al Universității din Qatar, bitcoin a fost conceput fără a se lua în considerare impactul său asupra mediului. ,,Azi de aceea e in scadere. Pentru ca altfel ar amenința existența noastră”. Truby a solicitat astfel soluții menite să împiedice apariția unor tehnologii de tip blockchain similare. În opinia lui Truby, bitcoinul și alte cripto nu pot fi îndepărtate și, prin urmare, este necesar ca modelele viitoare ale tehnologiei lor de bază să adopte modele ecologice.

Problema se va agrava. Cu cât este mai mare valoarea lui Bitcoin, cu atât mai mare este motivația și noile valute digitale vor fi dezvoltate cu modele similare. Daca e mentinut in jos, se vor face mai putine investitii in hardware la nivel mondial „a scris Truby. „Cu toate acestea, deoarece tehnologia de bază poate oferi beneficii semnificative, trebuie să rămână aici. Astfel încât modelele viitoare trebuie proiectate fără a se baza pe consumul de energie.„.

Cu si despre energie, cu si despre Bitcoin

Printre propunerile care vizează încurajarea trecerii la tehnologiile de tip blockchain, care sunt mai puțin consumatoare de energie, pe care Truby le-a prezentat în lucrarea intitulată „Decarbonizarea Bitcoin: Legea și alegerile politice pentru reducerea consumului de energie al tehnologiilor Blockchain și al monedelor digitale”, se numără intervenția guvernului.

Truby, de exemplu, solicită introducerea unor reglementări. Care să împiedice dezvoltatorii să creeze blocuri care depășesc un anumit nivel de emisii de carbon per gigahash. Pe lângă utilizarea reglementărilor pentru stimularea dezvoltării unor blocuri cu consum redus de energie, Truby propune, de asemenea, utilizarea unor instrumente fiscale alternative, inclusiv fonduri de cercetare academică, subvenții guvernamentale sau crearea unui spațiu sigur pentru mediul de afaceri pentru dezvoltatorii de blocuri ecologice.

Perspective despre Bitcoin

În plus, Truby pledează pentru introducerea unor politici care să vizeze restricționarea tipului de dispozitive utilizate în mineritul bitcoin. Acestea ar putea include taxe. Cum ar fi taxele pe valoarea adăugată. Taxe care să fie plătite pe minerii mai puțin eficienți.

„Scopul oricărei intervenții concentrate asupra mașinilor ar fi să aibă un impact indirect asupra comportamentului dezvoltatorilor. Sa ii motiveze. Să ii determine sa modifice modelul sistemelor existente. Mai ales pe cele viitoare. Cum? Sa le migreze către un model mai puțin poluant și mai durabil de verificare a tranzacțiilor”, argumentează Truby. „De asemenea, ar putea motiva producătorii unor astfel de dispozitive să producă versiuni cu consum redus de energie„.

Nu există soluții ușoare

Cu toate acestea, academicianul din Qatar a remarcat că o astfel de mișcare, dacă nu se va desfășura uniform pe tot globul, o sarcină aproape imposibilă, ar avea ca efect schimbarea exploatării bitcoin.

În afară de intervenția guvernului, Truby observă, de asemenea, în lucrarea sa că, dacă i se permite o mână liberă, piața dispune de capacitatea de a rectifica situația, permițând prețurilor energiei electrice să se comporte in dezvoltare progresiva cu activitatea de mining.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!