Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,425.09
-1.39%
2
XRP
XRP
$0.2900
-1.98%
3
Ethereum
Ethereum
$105.41
-1.27%
5
EOS
EOS
$2.243
-2.96%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.36
-0.75%
7
Litecoin
Litecoin
$30.896
-0.59%
8
TRON
TRON
$0.026892
-3.81%
9
Stellar
Stellar
$0.084049
-5.96%
11
Cardano
Cardano
$0.037859
-1.45%
13
Monero
Monero
$43.459
-1.94%
14
IOTA
IOTA
$0.2548
-0.32%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Sustinatorii Bitcoin Cash se pregatesc pentru cresterea dimensiunii Block-ului

S

Intr-o perioada de mai mult de trei saptamani, reteaua Bitcoin (BCH) va fi fortata prin modernizarea dimensiunii Block-ului pana la 32 de MB si va incorpora functionalitati suplimentare protocolului. In prezent, intreaga comunitate se pregateste constant pentru schimbarea consensului, in timp ce echipele de dezvoltare elibereaza un nou cod, iar utilizatorii si furnizorii de infrastructura isi actualizeaza implementarile complete ale nodurilor.

Reteaua BCH va efectua cea mai mare crestere a dimensiunii Block-ului din istorie

Criptomoneda descentralizata Bitcoin Cash si reteaua sa vor fi actualizate in data de 15 mai la ora 12:00 UTC, 2018. Metoda Median Time Past (MTP) va activa schimbarea consensului. Sustinatorii BCH sunt foarte entuziasmati pentru actualizare, cel putin, deoarece cresterea dimensiunii block-ului de 32 MB va fi cea mai mare extindere de acest tip in cadrul peisajului criptomonedelor.

Cresterea va permite dezvoltatorilor sa mentina cantitatile de tranzactii consecvente pentru miliardele de persoane care traiesc in lume, alaturi de onorariile pe care le poate permite cineva din orice tara in curs de dezvoltare. Utilizand statiscile de astazi, BTC este cu 10,73X mai scump decat BCH. Luna viitoare Bitcoin Cash 32 MB creste numarul de Block-uri care va avea suficient spatiu pentru tranzactiile din anii urmatori.

Tokenizarea si contractele inteligente vin

In plus fata de cresterea numarului mare de Block-uri, lantul BCH va include alte caracteristici care au creat entuziasm in intreaga comunitate Bitcoin Cash. De exemplu, echipele de dezvoltare BCH au adaugat anumite coduri OP si o dimensiune mai mare a datelor OP_Return. Aceasta actualizare va imbogati BCH cu o varietate de caracteristici robuste, cum ar fi tokenizarea si capacitatea de a programa contracte inteligente simple prin intermediul lantului BCH. In loc sa foloseasca o platforma separata, cum ar fi Ethereum sau Counterparty, dezvoltatorii BCH vor putea sa creeze monede reprezentative sau color care sa poate fi sustinute de orice. Dupa o bifurcatie grea si o dezvoltare comunitara, lucruri cum ar fi obligatiuni, stocuri, metale pretioase, produse de baza si orice obiect fizic sau virtual pot fi reprezentate printr-o moneda colorata cu suport BCH. Cu o functionalitate inteligenta a contractului, lantul BCH poate fi folosit pentru a programa actiuni autonome, cum ar fi dispersarea BCH catre copii sau sot/sotie la o data ulterioara.

Pregatirea pentru actualizare

Din cele 1.762 de noduri complete Bitcoin (BCH) din 42 de tari, multe dintre aceste noduri care utilizeaza clientul ABC au inceput sa-si actualizeze nodurile la cea mai recenta versiune Bitcoin ABC, care contine modficarile necesare din 15 mai. In prezent, conform datelor nodurilor, Bitcoin ABC reprezinta 62% din reteaua BCH, in timp ce mai mult de 52% din aceste noduri au fost modernizate pana la lansarea versiunii 17 ABC. Alti clienti reprezentanti in cadrul retelei BCH includ: Unlimited, Parity, XT si Bitprim. Echipa de dezvoltare a clientului Parity pare sa adauge saptamana aceasta schimbarile de cod pe Github. Implementarea programului Bitcoin Unlimited (BU) 1.3.0.0 BCH a fost pregatit sa accepte modificarile consensului, iar acum este disponibila o versiune publica.

Aceasta versiune implementeaza Bitcoin Cash, care respecta ultima bifurcatie (15 mai 2018), inclusiv block-ul de 32 MB, date OP_RETURN extinsa si opcode-uri suplimentare

, explica echipa BU.

Clientul Bitcoin XT Cash si-a actualizat de asemenea implementarea completa a nodurilor si a lansat publicului cea mai recenta versiune, care mandateaza o modificare a consensului limita de dimensiune a block-ului de 32 MB. Modificarile versiunii XT indica sprijinul pentru actualizarea protocolului Bitcoin Cash din mai 2018 si Cashaddr in mod implicit.

Dupa actualizarea din mai, mai multe caracteristici sunt in magazin pentru Bitcoin Cash

Sustinatorii de bani Bitcoin par a fi pregatiti pentru actualizarea care se afla in asteptare, deoarece anul trecut comunitatea a finalizat o schimbare a algoritmului de ajustare a dificultatilor (DAA) revizuita, alaturi de o serializare a adresei Base32. Actualizarea de 32 MB care este in asteptare si reactivarea codurilor Optic Satoshi sunt pe drum din luna mai. Entuziastii BCH au inca mai multe inovatii dupa care sa se uite din momentul in care aceste schimbari vor fi complete. De exemplu, echipa Bitcoin ABC lucreaza la modificarile angajamentului UTXO, iar dezvoltatorii ABC si XT colaboreaza la un alt DAA utilizand un nou algoritm. Echipa de dezvoltare BU se afla in mijlocul cercetarii si testarii unei noi metode Block numite Graphene si care permite contractele binare prin intermediul OP_Data sig verify.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!