Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Tehnologia BlockChain ,,Layer 2” si implicațiile în zona de cryptocurrency

T

Se vorbește de ceva vreme despre o nouă zonă de dezvoltare în zona de blockchain. Așa cum internetul a evoluat la web 2.0 și zona de cryptocurrency se pregătește de o schimbare de paradigmă. Zona de blockchain ,,Layer 2” presupune alt tip de rețele, alte soluții de programare care să funcționeze pe baza unor protocoale schimbate „în partea de sus” a blockchain-urilor existente. Conceptul promite o mai bună scalabilitate, interoperabilitate și funcționalitate.

Tehnologia BlockChain ,,Layer 2'' si implicațiile în zona de cryptocurrency

Tehnologia este încă la început, iar noile soluții de securitate și validare trebuie să fie activeze atunci când o mare parte din procesele de calcul în tranzacții individuale sau contracte smart se desfășoară în afara blockchain-ului.

Cum a apărut conceptul de ,,Layer 2” și de ce ?

Conceptul de ,,Layer 2” este o analogie /comparație cu protocolul clasicTCP / IP din rețeaua clasică. Practic, protocolul TCP / IP a permis ca mașinile de calcul din rețea să își desfășoare activitatea pe primul nivel, sau infrastructura layer 1. Și pe această infrastructură au venit toate protocoalele care sunt folosite astăzi (http, e-mail, etc).

Să luăm ca exemplu Bitcoin. Bitcoinul este astăzi o criptomonedă gândită ca o „infrastructură digitală de plată. Dar o dată cu Bitcoin-ul au apărut și alte criptomonezi și toată primară a început să se aglomereze și să devină suprapopulată.

Potrivit lui Neha Narula, directorul MIT Media Lab, caracteristica definitorie a Layer 2 este aceea că „calculul este mutat în afara lanțului, fie pentru a permite confidențialitatea, fie pentru a salva resursele de calcul”.

Asta face ca platformele open-source să fie extrem de atractive dintr-un motiv simplu. În tehnologia ,,Layer 2” blockchain-urile astfel configurate pot fi dezvolta aplicații inimaginabile.

După cum explicam anterior, comparația între web 1.0 și web 2.0 se poate transmuta și în actualul context. Așa cum dezvoltarea World Wide Web din anii 1990 a reușit să consolideze un anumit comportament într-o anumită zonă de interes, ce de-al doilea strat a transformat Internetul dintr-o rețea statică de utilizatori în cea mai mare parte din mediul academic într-un fenomen global omniprezent. În mod similar, cred că putem aștepta la o avalanșă de inovare și dezvoltare și în cazul Layer 2.

O întoarcere în timp și o analiză

Începând cu anul 1989, implementarea Protocolului de transfer al hipertextului (HTTP) al lui Tim Berners-Lee în partea de sus a protocoalelor de control al transmisiei de bază și a protocoalelor Internet (TCP / IP) a deschis drumul pentru browserul Netscape al lui Marc Andreessen în 1994.

Protocolul HTTP a dat naștere unor serii de aplicații  în lanț. Acestea au creat în cele din urmă toate serviciile online de azi. Tot ce înseamnă internet de zi cu zi, totul are legatură cu HTTP. În contrapartidă, și blockchain ,,Layer 2” poate să trasforme iremediabil și ireversibil spațiul de cryptocurrency.

Se dorește ca miliardele ridicate în oferte de tip token să fie direcționate. Scopul? Dezvoltarea noilor blockchain-uri de tip Layer 2. Se vrea astfel accelerea noului concept pentru adoptarea pe o scară mai largă.

Să ne aducem aminte. Protocolul HTTP a fost adoptat universal ca un standard aproape imediat.  Aici în schimb, există o mare concurență în soluțiile Layer 2 de blockchain. Asta va fi o mare provocare în încercarea de standardizare.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!