Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,433.02
-1.91%
2
XRP
XRP
$0.2898
-3.37%
3
Ethereum
Ethereum
$104.49
-4.01%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.55%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.66
-5.35%
7
Litecoin
Litecoin
$30.584
-2.84%
8
TRON
TRON
$0.026665
-1.97%
9
Stellar
Stellar
$0.084711
-6.54%
11
Cardano
Cardano
$0.037565
-3.15%
13
Monero
Monero
$43.056
-3.19%
14
IOTA
IOTA
$0.2527
-1.49%
Latest Crypto Fear & Greed Index

TEZOS (xtz) : Cine este și ce vrea această nouă criptomonedă în fază BETA

T

CONTEXT

La finalul lui iunie, la aproape un an după un proiect ICO, un proiect care i-a adus BTC și ETH in valoare de 232 milioane de dolari în iulie 2017, Fundația Tezos a lansat în sfârșit blokchain aflat în fază beta.

TEZOS (xtz) : Cine este și ce vrea această nouă criptomonedă în fază BETA

Ce este Tezos?

Tezos a fost dezvoltat de Arthur Breitman, care a studiat matematica aplicată, informatica și fizica în Franța și s-a mutat ulterior în SUA pentru a studia matematica financiară. Soția sa, Kathleen Breitman, fost angajată la fondul de hedging Bridgewater Associates și la R3 – o firmă de software pentru întreprinderi care se concentrează pe tehnologia bazelor de date distribuite.

Cum a început povestea TEZOS?

În august 2014, Arthur Breitman a publicat două lucrări albe, în care a subliniat defectele lui Bitcoin, a prezis producția în masă a jetoanelor și a subliniat propria sa soluție de tip blockchain: prima criptocurrency din lume denumită Tezos. Numele a fost generat prin algoritmul lui Breitman. Acesta a căutat să găsească numele de domenii nerezervate și care pot fi pronunțate în limba engleză.

Potrivit documentelor tehnice, Tezos este o rețea distribuită, de tip peer-to-peer, fără permisiune, al cărei sistem se bazează pe contracte inteligente similare cu Ethereum (ETH). Cu toate acestea, structura lui Tezos este pretins mai avansată: protocolul său are capacitatea de a evolua și de a implementa inovații noi în timp, fără riscul de a se confrunta cu presiuni de tip fork.

Într-adevăr, așa cum arată Wire într-un material, incidentul DAO l-a asigurat pe Breitman că viitorul criptomonedelor actuale ar trebui să se bazeze pe unitate și pe comunitate, mai degrabă decât litigii și lansări de ofertă.

Ce aduce nou Tezos în zona de cryptocurrency?

Dezvoltatorii Tezos au capacitatea de a propune upgrade-uri de protocol și de a cere recompense pentru contribuția lor. Titularii de token-uri Tezos („tezzies” sau XTZ) pot, la rândul lor, să voteze dacă propunerea lor ar trebui aprobată. Astfel, Tezos imită în mod esențial o democrație, în care cele mai multe token-uri pe care le deține investitorul, îi oferă acestuia mai multă putere de vot.

Mai mult decât atât, Tezos folosește modelul proof-of-stake (PoS) în locul unui sistem de tip proof-of-work (PoW), ceea ce înseamnă că toate validările sunt efectuate practic, nu fizic și nu necesită hardware minier și cantități mari de energie electrică – procesul se numește „baking”, spre deosebire de „mining”.

În sfârșit, Tezos a acordat prioritate securității prin implementarea unei verificări oficiale. Ethereum nu are sistem. Vorbim de un sistem care permite dezvoltatorilor să demonstreze matematic corectitudinea codului lor de contract de tip smart.

TEZOS – Sau povestea unui protocol ICO de succes

Protocolul ICO powered by Tezos a durat 13 zile. Ca rezultat, proiectul a primit aproximativ 66.000 de Bitcoins și 361.000 de eteri. Asta valora atunci aproximativ 232 milioane de dolari.  Suma încasată a plasat TEZOS pe locul II. Asta după ce în toamna lui 2017, FileCoin depășea 257 milioane de dolari.

Ceea ce este important este modul în care s-a făcut comunicarea. Termenii folosiți de Tezos în momentul lansării ICO erau de genul – ,,donații nerecuperanile”. Nu se vorbea despre investiții speculative. Mai mult decât atât, Tezos a avertizat investitorii că simbolurile ar putea să nu fie emise deloc. Toate fondurile s-au alocat Fundației Tezos. În timp ce proprietatea intelectuală a lui Tezos a fost controlată prin intermediul companiei Breitmans din Delaware.

În prezent Tezos (XTZ) este listat pe coinmarketcap la 1,22 DOLARI. 

Cum va simți piața această fluctuație și ce se va întâmpla cu actualele criptomonede, vom afla.

Sursa: https://cointelegraph.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!