Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,465.56
-3.61%
2
XRP
XRP
$0.2915
-6.27%
3
Ethereum
Ethereum
$105.40
-8.37%
5
EOS
EOS
$2.228
-7.04%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.91
-10.51%
7
Litecoin
Litecoin
$30.918
-6.20%
8
TRON
TRON
$0.026412
-9.25%
9
Stellar
Stellar
$0.087694
-9.71%
11
Cardano
Cardano
$0.038228
-7.94%
13
Monero
Monero
$43.584
-5.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2521
-9.20%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Thailanda vrea sa foloseasca tehnologia blockchain in mai multe domenii

T

Două studii de fezabilitate privind tehnologia blocurilor au fost lansate de Ministerul de Comerț din Thailanda. Studiile se vor concentra asupra explorării utilizării tehnologiei de tip blockchain în finanțarea comerțului și înregistrarea proprietății intelectuale. Ele se așteaptă să fie finalizate în februarie 2019.

Thailanda vrea sa foloseasca tehnologia blockchain in mai multe domenii

Thailanda si viitorul

Potrivit lui Pimchanok Vonkorpon, directorul Biroului pentru Politică și Strategie Comercială din Thailanda (TPSO), care se află sub ministerul comerțului, proiectul a primit sprijin din partea Ambasadei Britanice.

În ceea ce privește finanțarea comerțului, Pimchanok a subliniat că tehnologia blocurilor va contribui la creșterea transparenței, reducerea costurilor de a face afaceri și scurtarea întregului proces. Și în ceea ce privește blockchainul de proprietate intelectuală, va ajuta la gestionarea înregistrării IP și a companiei, precum și la trasabilitate.

În acest sens, va fi abordată o gamă largă de subiecte, inclusiv oportunitățile de comercializare a proprietății intelectuale în bloc, utilizarea contractelor inteligente, înregistrarea proprietății intelectuale și protecția oferită.

Indiferent ce criptomoneda alegem, este important sa ne asiguram ca avem control asupra lor. Si daca vrem un plus de siguranta, putem sa tranzactionam diferite monede apoi sa le convertim in Bitcoin si sa le stocam pe un cold Wallet. Si daca tot suntem in zona de inovatie, afla cum sa iti pastrezi contul de tranzactionare in siguranta cu Archos T-mini. 

Importanta studiilor de fezabilitate

În plus, studiul de fezabilitate va implica efectuarea unei revizuiri a legislației privind proprietatea intelectuală, interviurile părților interesate și revizuirea procesului de gestionare a proprietății intelectuale.  Inițial, Oficiul pentru Politică și Strategie în domeniul comerțului din Thailanda intenționează să pună în aplicare proiecte de tip blockchain la scară mică.

Pe lângă utilizarea blocului în finanțarea comerțului și proprietatea intelectuală, TPSO lucrează, de asemenea, la utilizarea tehnologiei de prelucrare a exporturilor de orez organic în vederea eliminării întârzierilor și a reducerii costurilor. În prezent, timpul necesar procesării exporturilor de orez ecologic din țările din Asia de Sud-Est este între 15-20 de zile, cu multă birocrație implicată de-a lungul drumului care adaugă cheltuieli.

Cu toate acestea, prin tehnologia blocurilor, TPSO are în vedere scurtarea perioadei de prelucrare, pe lângă îmbunătățirea transparenței și creșterea încrederii și a încrederii în lanțul de aprovizionare, beneficiind astfel de diversele părți interesate.

Thailanda face pasul spre progres

Studiul de fezabilitate realizat de Oficiul pentru Politica și Strategia Comerțului nu este deloc surprinzător, deoarece țara din Asia de Sud-Est a avut o poziție destul de progresistă față de tehnologia blocurilor și cripto.Fapt evidențiat de diverse evoluții din ultimele două luni.

În luna iulie, de exemplu, Banca Thailandei a arătat că analizează cererile de tip blockchain destinate plăților transfrontaliere, finanțării lanțului de aprovizionare și autentificării documentelor. În aceeași lună, Asociația pentru piața obligațiunilor din Thailanda a dezvăluit că lucrează la un simbol bazat pe un blocaj, care va permite compensarea și decontarea instantanee a obligațiunilor. În plus, banca din Thailanda lucrează la o monedă digitală a băncii centrale, care urmează să fie utilizată pentru a permite transferurile de fonduri interne, după cum a raportat CCN acum două luni.

ANALIZA: CE SE VA INTAMPLA CU PIATA CAND BANCILE CENTRALE VOR AVEA CRIPTO?

Una dintre marile probleme ale criptomonedelor este volatilitatea lor, instabilitatea lor raportata la factorii extrinseci. Multe echipe de tehnici, cum ar fi cele de la Basecoin, dezvoltă de ceva timp algoritmi descentralizați, meniți să fixeze valoarea unei criptomonede la un preț de referință extern, cum ar fi o monedă de fiat precum dolarul.

Banca din Thailanda a făcut ca lumea să fie mai aproape de această soluție. Acesta a anunțat că, în parteneriat cu opt instituții financiare, este în curs de dezvoltare o monedă digitală bazată pe protocolul de registru distribuit R3.

Vom vedea cum evoluează proiectul thailandez, însă obiectivul pare, deocamdată, destul de restrâns pentru un caz specific de utilizare. Facilitarea transferurilor interbancare între instituțiile care își desfășoară activitatea pe piețele de capital ale țării. Deși limitată la Thailanda, ar adăuga piesa monetară care lipsea din alte inițiative distribuite pentru a simplifica reglementarea tranzacțiilor cu titluri de valoare, cum ar fi cea de la agenția de decontare și de compensare din S.U.A., DTCC.

Cu toate acestea, nu este greu să ne imaginăm că, dacă experimentul valutar digital al băncii centrale din Thailanda sau din altă țară arată semne de succes, vor exista presiuni pentru extinderea acestor așa-numite modele CBDC către o comunitate mai largă de utilizatori.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!