Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,399.56
-2.33%
2
XRP
XRP
$0.2856
-4.33%
3
Ethereum
Ethereum
$103.98
-3.75%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.27%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.07
-3.58%
7
Litecoin
Litecoin
$30.412
-2.76%
8
TRON
TRON
$0.026189
-5.44%
9
Stellar
Stellar
$0.082707
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037025
-4.07%
13
Monero
Monero
$42.713
-3.43%
14
IOTA
IOTA
$0.2498
-3.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Tim Draper: Bitcoin va atinge valoarea de 250.000 de dolari în 2022

T

Tim Draper, un miliardar focusat pe investiții de capital, este unul dintre cei mai înverșunați investitori în cryptocurrency. Chiar dacă în prezent, în a doua jumătate a anului 2018, piața bursieră de cripto a scăzut cu peste 67%, Tim este optimist.

Potrivit ccn, Draper crede că prețul Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari până în 2022. El a povestit de perioada când a câștigat aproape 30.000 de BTC de la serviciul US Marshals în faimoasa licitație Silk Road. Vorbind cu publicația TheStreet, Draper a spus că recenta recesiune a pieței nu l-a determinat să-și schimbe viziunea.

Tim Draper: Bitcoin va atinge valoarea de 250.000 de dolari în 2022

„Vom continua să vedem Bitcoin că merge mai sus. Mi-am revizuit estimările de până la 250.000 de dolari pentru patru ani, așa că vom vedea comerțul cu Bitcoin în jurul valorii de 250.000 de dolari în 2022. ”

Tim Draper și viziunile sale despre cryptocurrency

Draper a spus că pune bazele acestui pariu pe așteptarea creșterii zonei de cryptocurrency.  El crede că piața valutară globală va atinge 140 de bilioane de dolari în următorul deceniu.

„Ma astept ca, din moment ce criptomonedele vor crește viteza de tranzacții, actuala piata mondiala de 86 de miliarde de dolari va crește în următorii 10 ani cu aproximativ 140 de miliarde de dolari, iar creșterea va fi pe zona de cripto. De fapt, estimez că monedele fiat vor scădea efectiv în utilizare și că tot ce înseamnă cripto va atinge zona de 100 de bilion de dolari din piață. Mă aștept ca Bitcoin să fie aproximativ 10% din această piață, sau 10 bilion de dolari. Există o mulțime de spațiu pentru a crește acolo. ”

Draper, care se află și în spatele unui plan înalt de a împărți California în trei state (inițiativa va apărea pe buletinul de vot în noiembrie), a declarat că se așteaptă ca lumea să se afle pe marginea unei schimbări masive spre adoptarea de cryptocurrency.

Zona de cryptocurrency se îndreaptă spre o panta ascendentă

„Cred că în aproximativ patru ani va exista o schimbare mare când oamenii vor începe să plătească în criptocurrency. Era cazul în care blocul Bitcoin era prea lent pentru a face tranzacții mici, așa că era mai bine ca un magazin de valoare. Dar ceea ce se întâmplă este că, pe măsură ce timpul trece, mai multe tehnologii ne fac mai ușor să folosim criptomonedele „, a spus el, referindu-se la soluțiile de scalare de nivel secundar, cum ar fi Rețeaua de Lightning și alte tipuri de bani.

„Moneda Fiat va deveni în cele din urmă ceva trecut. Ca și încercarea de a plăti pentru cafea cu bani”.

„Nu am niciun interes să-mi vând Bitcoin-ul. Ce-aș putea vinde oricum? Trecerea de la cripto la fiat este ca și cumpărarea de cochilii pentru aur. Se întoarce spre trecut „, a concluzionat el. „Mă gândesc pe termen lung să o folosesc, să o cheltuiesc, să o investesc sau să o păstrez.”

De la moneda fiduciară la criptomonedele de azi

Fiat money, adică monedă fiduciară. O monedă fiduciară este o monedă care în sine nu are nicio valoare, dar valoarea ei este dată de încrederea pe care o persoană o poate acorda în trazacționarea acestei monede.

Monedele fiduciare pornesc cu sprijinul instituției care au creat acea monedă. Instituția respectivă dă valoare monedei și oferă garanția că acea monedă poate reprezenta echivalentul a ceva concret. Moneda fiduciară este o monedă care se bazează de asemenea pe încrederea publicului.

O monedă fudiciară este bazată pe acest concept, faptul că un număr de oameni cred că acea monedă are o valoare cu care poți achiziționa altceva.

Bitcoin din spatele principiului de mining

Bitcoin se bazează de asemenea pe acest principiu, valoarea este dată de utilizatorii care folosesc acea monedă. Totuși ce este diferit la Bitcoin în comparație cu o monedă fudiciară convențională este faptul că acesta nu este susținut de o instituție, nu este reglementat, nu poti influența numărul de monede create și nu poți schimba numărul acestora.

De exemplu, dacă un anumit stat se află într-o criză financiară, iar statul are nevoie de bani, soluția rapidă pe care o va folosi de cele mai multe ori este printarea de mai mulți bani. Ce se va întâmpla în acel moment? Valoarea monedei va scădea ca urmare a numărului mai mare de bani puși în circulație.  Dar numărul de oameni care folosesc acea monedă va rămâne același. Cam așa ar putea fi definită inflanția pe scurt.

Bitcoin nu este afectat de o asemenea problemă. Nu există inflație.  Numărul de Bitcoin valabil fiind influențat doar de numărul de oameni care „minează”.
Notă:

În sistemul american, un miliard este de 1.000.000.000. Și un bilion este de 1.000.000.000.000.  Astfel un bilion este de o mie de ori un miliard. În sistemul britanic, un miliard este de 1.000.000.000.000.  Și un bilion este de 1.000.000.000.000.000.000.  Astfel că un bilion este de un milion de ori un miliard.

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!