Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,399.56
-2.33%
2
XRP
XRP
$0.2856
-4.33%
3
Ethereum
Ethereum
$103.98
-3.75%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.27%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.07
-3.58%
7
Litecoin
Litecoin
$30.412
-2.76%
8
TRON
TRON
$0.026189
-5.44%
9
Stellar
Stellar
$0.082707
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037025
-4.07%
13
Monero
Monero
$42.713
-3.43%
14
IOTA
IOTA
$0.2498
-3.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Token Swap: Ce sunt, cum funcționează și de ce acum?

T

,,Token swap” – poate părea pentru cei neavizați zona gri din criptocurrency. ,,Token swap” (migrare de token-uri) este un proces care a început să fie tot mai popular în diferite protocoale blockchain.

Ca idee, două dintre primele 25 de criptomonede tranzacționate la nivel global – Tron și EOS – se află în mijlocul unei astfel de tranziții.  Cel puțin încă 30 de token-uri vor urma să fie mutate în curând. Cu mii – chiar miliarde – de token-uri implicate în fiecare migrare, mizele sunt mari.

Token Swap: Ce sunt, cum funcționează și de ce acum?

Dar, în ciuda acestui fapt, industria blockchain rămâne în mare parte neinformată în ceea ce privește procesul de migrație de token-uri și implicațiile acesteia. Într-un eșantion de experți, CoinDesk a constatat că și liderii din industrie au fost uneori incapabili să răspundă la întrebările de bază despre acest proces. Și, întrebarea rămâne? Când și de ce ne-am gândit la migrare de token-uri?

Token swap – de la utilitate la întrebări și răspunsuri incerte

Cu toate acestea, multe dintre migrațiile de token-uri au generat și generează încă polemici. Pentru cei care au suferit de pe urma la astfel de tranziții, ele reprezintă adesea un pas dificil, dar necesar, în realizarea viziunii proiectului lor.

Pentru Shawn Wilkinson, fondatorul unui protocol descentralizat numit Storj, care a început migrația simbolică de token-uri în 2017, recompensele au depășit riscurile.

De multe ori, schimbările încep din momentul în care se realizează proiecte care încep prin utilizarea platformei ethereum pentru a strânge bani și a distribui token-uri. token-urile distribuite în această fază de obicei acționează ca „substituenți” pentru cei care vor fi utilizați în cele din urmă atunci când proiectul este live.

Unul dintre avantajele acestei strategii este că comercianții nu trebuie să blocheze acest capital. Mai degrabă, aceștia au posibilitatea de a schimba aceste simboluri la schimb în timp ce își dezvoltă tehnologiile.

Migrarea de token-uri – un fenomen care capătă amploare

Migrarea de token-uri a apărut pentru a descrie procesul prin care soldurile posesorilor de token-uri sunt transmise din wallet-urile lor ethereum către walltet-uri compatibile ale unui nou proiect. După schimbare, token-urile s-au „mutat” efectiv de la un blockchain la altul.

Cu toate acestea, este important următorul aspect.  Migrarea de token-uri nu este un proces exclusiv. Ea nu este legată mereu de lansarea de blockchain în direct. În plus are loc și atunci când proiectele se schimbă doar de la un protocol la altul.

De exemplu, migrarea de token-uri de la Storj  a avut altă motivație. Ea a fost determinată de decizia sa de a trece de la un protocol bitcoin bazat pe eter. Motivul? Datorită problemelor de scalabilitate.

„Am devenit din ce în ce mai conștienți de faptul că dacă nu am face [emigrarea simbolică], consecințele ar fi destul de mari”, a spus Wilkinson.

Cum funcționează o migrare de token-uri?

Pentru utilizatori și investitori, gradul de implicare a acestora în procesul de migrare de token-uri variază. De obicei totul are legătură cu locul în care se stochează token-urile.

Cei care își păstrează token-urile în schimburi sunt cei mai fericiți. Aceștia nu sunt nevoiți să să ia măsuri pentru a participa la migrație. Schimbul major Binance se ocupă de toate cerințele tehnice. Ei gestionează procese de migrație pentru EOS, Tron și ICON. Bursa Kraken din San Francisco, de asemenea, are ca scop reducerea dificultăților procesului.

Cu toate acestea, utilizatorii care își păstrează token-urile în wallet pot necesita inițierea manuală a procesului.

Sursa: https://www.coindesk.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!