Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$4,320.82
-11.46%
2
XRP
XRP
$0.4253
-11.61%
3
Ethereum
Ethereum
$126.51
-15.16%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$217.09
-33.48%
5
Stellar
Stellar
$0.1872
-16.99%
6
EOS
EOS
$3.669
-9.74%
7
Litecoin
Litecoin
$32.378
-11.38%
9
Cardano
Cardano
$0.043549
-17.06%
10
Monero
Monero
$64.446
-11.61%
11
TRON
TRON
$0.013455
-14.73%
13
IOTA
IOTA
$0.2949
-16.54%
Latest Crypto Fear & Greed Index

TOP 5 platforme din zona de cryptocurrency după numărul de utilizatori

T

CONTEXT

Primul platformă de acest gen a fost lansată în 2015, cu promisiunea că dezvoltatorii ar putea să-și folosească tehnologia ca o „coloană vertebrală sigură” pentru un nou tip de aplicație software . Ethereum a ținut mult timp promisiunea de a permite astfel de inovații, „fără posibilitate de nefuncționare, cenzură sau terțe interferențe.“

Până în prezent, însă, această viziune a alimentat în mare măsură o explozie de strângere de fonduri prin ofertele inițiale de monede (ICO), în care token-urile pe bază de ethereum au fost vândute ca monedă nativă pentru aplicații care se presupunea că se construiesc.

DApps-uri de top – IDEX, ForkDelta, Bancor, CryptoKitties, LocalEthereum

Cu alte cuvinte, există o mulțime de informații pe acest subiect, în timp ce protocoalele ICO  care lucrează, sunt întotdeauna la o zi. Și totuși, există câteva dapps care încep să atragă sute și chiar mii de utilizatori zilnici.

Aceste dapps-uri au câteva lucruri în comun. Primele cinci – Idex, ForkDelta, Bancor, CryptoKitties și LocalEthereum – toate facilitează tranzacțiile cu active criptate într-un fel sau altul, deși au o gamă de modele de afaceri, de la schimb la joc la producător de piață.

Proiectele de succes au, de asemenea, tendința de a avea o experiență relativ intuitivă cu utilizatorul, lucru cu care se confruntă în general toată lumea. Michael Foster, co-fondator al LocalEthereum, a declarat:

„Am conceput în mod deliberat LocalEthereum să se simtă ca un site obișnuit”. Directorul de comunicări al lui Bancor, Nate Hindman, a reiterat acest sentiment, spunând că dapp-ul a fost „construit cu simplitate și focus spre user friendly ability”.

Secretul unui Dapps popular -Simplitatea si interactivitatea

Și Bryce Bladon, co-fondator al CryptoKitties, a atribuit reușita dappului prin faptul că a reușit introducă consumatorii în blockchain într-un mod distractiv, interesant și accesibil.

Contribuind la ușurința utilizării acestora, niciuna dintre aceste dapps nu necesită utilizarea unui token nativ. Bancor și Aurora Labs – societatea-mamă a companiei Idex – au desfășurat meeting-uri internaționale pentru a dezvolta platformele.

Pentru toate aceste relații de succes ale dapps-uri, trebuie spus: bazele zilnice ale utilizatorilor de câteva sute sau câteva mii sunt ridicol de mici în comparație cu cele ale celor mai mari aplicații centralizate – Facebook are peste un miliard de utilizatori zilnic activi.

Întrebat să explice aceasta discrepantă, Hindman a remarcat: „Construirea de aplicatii care nu sunt doar descentralizate, dar care rulează ca aplicatii web populare pentru consumatori, necesită o infrastructură care stă la baza acesteia, asta necesită timp”.

Bladon a spus ceva similar.  „soluțiile centralizate sunt greu de depășit. Vorbesc din punct de vedere al confortului. Sunt mai rapide, mai familiare și înrădăcinate”.

Datele următoare au fost colectate de către site-ul coindesk în data de 10 iunie, ora 9:40 a.m.

1. Idex

Idex avea 6.479 de utilizatori în 24 de ore înainte de ultima evaluare.

2. ForkDelta

ForkDelta avea 2.221 de utilizatori în 24 de ore înainte de ultima evaluare.

3. Bancor

Bancor avea 560 de utilizatori în 24 de ore înainte de ultima evaluare.

4. CryptoKitties

CryptoKitties a avut 408 de utilizatori în 24 de ore înainte de ultima evaluare.

5. LocalEthereum

LocalEthereum a avut 236 de utilizatori în 24 de ore înainte de ultima evaluare.

Sursa: coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!