Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

TRX părăsește blockchain-ul Ethereum și se lansează în eter

T

Criptomoneda Tron (TRX) a decis să iasă din blockchain-ul Ethereum (ETH) și e gata de propriul blockchain. Practic de azi avem a zecea monedă digitală. Protocolul Tron pentru MainNet a fost numit după filmul lui Stanley Kubrick, Odiseea Spațială  și se numește Odyssey 2.0. Moneda a fost lansată oficial azi. Totul a culminat cu mutarea criptomonedelor în valoare de aproape 4 miliarde de dolari într-o versiune BETA a unui blockchain independent.

Potrivit dezvoltatorilor, TRX va rămâne în beta pe toată perioada lunii iunie. Decizia este salutată de crypto-entuziaști care au nevoie de o perioadă de  acomodare pentru configurarea token-urilor și browserelor  înainte de a testa primele tranzacții în MainNet.

TRX promite să facă valuri în această vară în zona de cryptocurrency

Oficial, migrarea token-urilor este anunțată pentru ultima săptămână din iunie, mai exact în zilele de 21- 24 iunie. În această perioadă, utilizatorii vor putea să participe la tranzacții în blockchain și să depună token-urile standard ERC-20 pentru a primi un număr echivalent de TRX în noul blockchain,

Vârful de transfer este așteptat în jurul zilei de 25 iunie. Și dacă tot am pornit din zona de film, crypto-pasionații de blockhain și cinefili, totodată, au numit ziua respectivă ca ,,Ziua Independenței”. Numele este inspirat din filmul cu același nume al lui Dean Devlin din 1996.

Tot atunci este așteptat ca întreg blockchain-ul să se propage în MainNet. Potrivit investitorilor de TRX, această măsură ar putea duce la dispariția Ethereum (ETH).

Cine este omul care dă contur noii criptomoneDE

„Independența protocolului nostru este un pas important pentru strategia noastră. În următoarea fază ne pregătim deja pentru democratizare și descentralizare. Promitem ca echipa pe care o coordonez să păstreze standarde ridicate de excelență și vrem să ieșim din zona BETA cât mai repede. Ne-am dorit demult să avem un blockchain independent. Deplasarea Protocolului TRON către MainNet îi va ajuta atât pe dezvoltatori, cât și pe investitori să se desprindă de Ethereum. Ne pregătim să deschidem noi porți către o scalare mai performantă,, a declarat fondatorul Tron, Justin Sun.

Până de curând, Tron a funcționat ca un token ERC-20 pe rețeaua Ethereum. Este interesat de remarcat faptul că token-ul TRX a urcat constant pe graficele pieței. Cu toate acestea, piața nu și-a manifestat până acum entuziasmul pe care l-a lăsat să se înțeleagă Justin Sun.

Altfel spus, prețul Tron a scăzut cu cinci procente chiar înainte de lansarea oficială. Asta face ca până acum Tron să aibă cea mai puțin performanță la debut în top  10 criptomonede. La ora actuală TRX se poate tranzacționa la 0,06 dolari. Echivalentul în lei este undeva la 0,2388 ron.

CONTEXT și alte povești new entry

Să nu uităm că recent s-a mai lansat un blockchain – EOS.  Încă de la lansare EOS a majorat capitalul de tranzacții cu aproximativ 4 miliarde de dolari printr-o ofertă monetară inițială (ICO).

Un nume nou în zona de cryptocurrency este și Cardano, un proiect descentralizat de tip blockchain. Și Cardano promite să ofere caracteristici mai avansate față de alte protocoale dezvoltate anterior. Ce este interesant la Cardano e faptul că criptomoneda a fost concepută cu ajutorul unei baze de cercetare. Practic este o criptomonedă gândită colectiv de către un grup de experți monetari, it-iști și ingineri.

Sursa: https://cointelegraph.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

3 comentarii

  • Bio autor : „Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online.”
    Dar ani de matematica sunt ? Cand vreodata 0.06$ sa fie echivalentul a 2,5 ron ?
    Doamne fereste!

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!