Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,437.74
-1.51%
2
XRP
XRP
$0.2904
-2.97%
3
Ethereum
Ethereum
$104.58
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.226
-3.91%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$109.25
-3.76%
7
Litecoin
Litecoin
$30.804
-1.81%
8
TRON
TRON
$0.026504
-3.13%
9
Stellar
Stellar
$0.084234
-6.71%
11
Cardano
Cardano
$0.037595
-2.89%
13
Monero
Monero
$42.778
-3.28%
14
IOTA
IOTA
$0.2525
-1.80%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Ucraina nu are planuri pentru a reglementa zona de cryptocurrency

U

Minerii ucrainieni pot fi acum în siguranță, deoarece oficialii au declarat că nu au intenția de a reglementa exploatarea populară a criptomonedelor. Până în prezent, minerii de criptare în Ucraina trăiau în frică și incertitudine.

Ucraina nu are planuri pentru a reglementa zona de cryptocurrency

Companiile miniere din zona de cryptocurrency erau îngrijorate că vor primi amenzi, eventual, sau că le-ar putea fi confiscate echipamente, cum s-a întâmplat în Venezuela.

UCRAINA – RAIUL CELOR CARE MINEAZĂ DUPĂ CRIPTOMONEDE

Cu toate acestea, oficialii de la Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Datelor din Ucraina au clarificat că departamentul nu are în prezent nici un interes în emiterea de reglementări pentru exploatarea minelor criptocurrency.

Un reprezentant al Oficiului pentru Reglementare în Eficacitate, Igor Samohodsky, a subliniat că minerii de criptomonede au operat în umbre, temându-se de repercusiuni.

Activitatea de mining din criptomonede se presupune că generează peste 100 de milioane de dolari pe an. Asta atrage în general autoritățile. Dar asta nu se întâmplă și în Ucraina. Țara s-a dovedit a fi extrem de prietenoasă cu tehnologia blockchain. Să nu uităm că există un plan de ridicarea unei statui în onoarea lui Satoshi Nakamoto.  Planurile au fost anunțate la începutul acestei luni, iar statuia se așteaptă să fie acolo unde a stat Lenin.

EXISTĂ RAPOARTE ȘI O COMUNITATE DESTUL DE PUTERNICĂ ÎN UCRAINA

Au existat rapoarte și despre o nouă criptomonedă propusă de comunitate, lansată la începutul acestui an. Într-o declarație emisă de consiliul de securitate al Ucrainei, Banca Națională a Ucrainei ar fi avut în vedere să emită propria criptomonedă.

Când vine vorba de reglementare, Ucraina a fost mai transparentă decât majoritatea țărilor. Un membru al parlamentului ucrainean, Alexei Mushak, a cerut publicului său de pe Facebook să își spună opinia cu privire la legalizarea criptomonedelor. Nu numai asta, el a publicat proiectul de propunere pe wall-ul contului de social media pentru ca toți să-l vadă.

UCRAINA – O ȚARĂ CARE A ÎMBRĂȚISAT ZONA DE CRYPTOCURRENCY CU BRAȚELE DESCHISE

Spre deosebire de alte țări, Ucraina pare hotărâtă să ajungă la un consens cu comunitatea criptocurrency. Țara a trecut și mai departe pentru a asigura transparența pe parcursul întregului proces.

Proiectul propus a fost editat de numeroși entuziaști din zona crypto, iar opiniile diferă. Cu toate acestea, mineritul de criptomonede în Ucraina este de așteptat să meargă ca de obicei.

Nu vor fi cerute licențe și nici nu vor exista reglementări pentru ca persoanele sau companiile să se conformeze. Se pare că țara va păstra, deocamdată, aceeași poziție prietenoasă cu tot ce înseamnă cryptocurrency.

În noiembrie, o companie ucraineană de transport maritim, Varamar, a început să accepte moneda digitală ca metodă de plată pentru serviciile sale. În acel moment, fondatorul Varamar, Alexander Varvarenko, a susținut că decizia ar rezolva probleme de plată cu țări precum Rusia, Pakistan sau Qatar. De atunci, multe companii au adoptat una sau mai multe criptomonede ca alternative de plată.

FANII BITCOIN DIN UCRAINA VOR SĂ-I FACĂ LUI SATOSHI STATUIE

Inițiativa a fost inaintată guvernului de un grup cunoscut sub numele de Republica Satoshi Nakamoto. Inițial, grupul intenționează să creeze un monument virtual. Un monument care să poată fi vizualizat utilizând o aplicație. Vorbim de ceva virtual. Ceva care atunci când sunt folosite smartphone-urile și tabletele, să apară in față. Sau când acele device-uri sunt îndreptate către un punct care va fi localizat prin realitate augmentată.

Aplicația mobilă va fi dezvoltată de compania de realitate virtuală Raccoon World. După monumentul virtual, grupul vrea să adreseze petiție și Administrației de Stat a orașului Kiev înainte de lansarea unei campanii de strângere de fonduri. În cazul în care administrația orașului refuză să permită plasarea statuii în locul preferat, va fi aleasă o altă locație.

Mai multe informatii pe platforma criptomonitor.ro

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!