Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Un gigant de telecomunicații coreean adoptă Blockchain

U

Context

Să nu uităm că încă mai sunt cripto-entuziaști care cred că bitcoin va înlocui la un moment dat toate celelalte monede globale. Cu toate acestea, această tendință poate, de asemenea, să sublinieze contradicția aparentă legată de marile corporații.

Altfel spus, o astfel de decizie din partea unei companii arată schimbarea unui mindset. Practic vorbim de tendința de a exercita un control centralizat asupra unui produs sau a unui serviciu și adoptarea de noi tehnologii descentralizate, precum blockchain.

Un gigant de telecomunicații coreean adoptă Blockchain

Cine este gigantul coreean?

Kakao este o corporație gigant care domină piața coreeană de telecomunicații mobile. Aplicația de mesagerie mobilă Kakaotalk reprezintă 94% din piața internă. Pe baza acestei cote de piață copleșitoare, Kakao și-a extins cu succes operațiunile pe piețe precum publicitate, jocurile de noroc, serviciile bancare mobile, serviciile de taxi și muzică.

Kakao – o companie profitabilă

Kakao a angajat 2600 de oameni în 2017 și a înregistrat vânzări anuale de 1,9723 trilioane de wonuri coreene (1,8 miliarde de dolari), cu un profit operațional de 165,3 miliarde KRW (154 milioane dolari SUA).

Fiind unul dintre cei mai importanți „intermediari” care a preluat controlul asupra pieței de platforme mobile din Coreea, dacă Kakao alege să îmbrățișeze un blockchain- care elimină intermediarul și permite utilizatorilor să facă schimb de valori direct – ce s-ar întâmpla cu profiturile masive acumate de companie în rolul său intermediar?

Jason Han, CEO al Ground X, filială Kakao – cu și despre Blockchain

Căutând răspunsul la această întrebare, CoinDesk a vorbit cu Jason Han, CEO al Ground X – o filială Kakao care a fost însărcinată cu avansarea strategiei spre blockchain a întregii companii.

Han este sceptic cu privire la anumite operațiuni strategice. Altfel spus, oficialul s-a întrebat dacă numeroasele proiecte ICO aflate în prezent în curs de desfășurare vor putea oferi servicii la același nivel cu companii precum Kakao sau Amazon.

Provocarea generată de ICO-uri

Să nu uităm că în cazul bitcoin vorbim de tot felul de experimente în blockchain. Toate aceste experimente ale dezvoltatorilor care caută să găsească noi aplicabilități ale tehnologiei blockchain pot fi foarte costisitoare.

Ca să contrabalanseze din pierderi, ICO-urile le dau șansa să obțină finanțări, tot prin intermediul tehnologiei blockchain. Este deci cea mai inovativă formulă de crowdfunding.

La baza proiectelor blockchain se află obligatoriu o informație pe care utilizatorii o trimit de la unul la altul, în virtutea tehnologiei – unice, imposibil de duplicat, ușor de transmis prin Internet.

Pragmatic vorbind, acestea au toate caracteristicile unei monede și…dublu rol. Ele vor juca un rol în rețea. Vor fi monede care pot fi schimbate pe bani la schimburi. În același timp, pot fi foarte bine și, să zicem, jetoane cu drept de veto în cadrul companiilor mari. De fapt, sunt informații unice, neduplicabile, cu utilitate pe piață.

Pentru că utilitatea acestor criptomonede este foarte diversă, este greu să acoperi toate funcțiile pe care ele le pot avea în funcție de caz, într-un singur articol.

De aceea au apărut aceste ICO-uri. Pe scurt, sunt niște jetoane tranzacționate la schimb. În paralel, pot fi folosite în interiorul unei comunități, pentru o funcție pe platforma inventată de dezvoltatori.

Cum arată conceptul blockchain pentru gigantul coreean în viziunea lui Han

Platforma de blockchain propusă de Kakao, a spus Han, ar putea fi rezumată ca o „descentralizare parțială sau graduală”.

„Toată lumea folosește despre blockchain în aceste zile, deoarece este un concept foarte popular”, a spus el. „Aș vrea ca oamenii să nu mai încerce să pună totul în blockchain”.

Unele dintre serviciile lui Kakao ar putea fi descentralizate, în timp ce altele nu pot, explică Han. Mai degrabă decât încărcarea unui întreg serviciu în blockchain, anumite funcții ale componentelor care alcătuiesc serviciul ar putea fi separate pentru descentralizare.

„Spre exemplu, sa spunem ca vom converti sistemul de puncte intern in tokens. Din perspectiva companiei, este doar schimbarea banilor intr-un format token. În acest context, token-urile ar putea fi utilizate pentru a oferi stimulente pentru utilizatori, în cazul în care trebuie să existe beneficii și pentru Kakao „, a mai spus Han.

Ce se va întâmpla cu activele companiei în următoarele perioadă, sunt lucruri care încă se discută la nivel de board.

Rămâneți aproape ca să fiți conectați la cele mai importante informații din zona de cryptocurrency.

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!