Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,424.23
-1.48%
2
XRP
XRP
$0.2897
-2.40%
3
Ethereum
Ethereum
$105.25
-1.70%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.25%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.13
-1.07%
7
Litecoin
Litecoin
$30.881
-0.68%
8
TRON
TRON
$0.026877
-4.02%
9
Stellar
Stellar
$0.083635
-6.58%
11
Cardano
Cardano
$0.037709
-2.07%
13
Monero
Monero
$43.153
-2.84%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-0.44%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Un numar de cripto-influentatori sunt acuzati de manipularea pietei

U

Astazi, un nou cont de steemit, denumit @cryptomedication, a publicat un post pe blog care contine 76 de capturi de ecran ale grupurilor de chat cu telegrame extrase si depozitate.

Continutul afirma ca BitcoinBravado, CryptoGat, Peripheral, CryptoHornHairs, ParabolicMp, CryptoDog, CryptoSignals si altii s-au angajat sa suprime preturile pentru HavenProtocol (XHV), sa obtina o suma semnificativa, apoi sa-i promoveze pe adeptii lor. Mai multe raspunsuri au fost date de partile acuzate. BravadoGroup pare sa fi facut pasi spre actiunea in justitie. In timp ce capturile de ecran nu au fost verificate independent si suficient de inculpati, totusi ei au recunoscut existenta mesajelor.

Ce spun mesajele?

 • CryptoSignals incepe prin a sugera ca „cumpara o mare parte a ofertei cu un grup de oameni atunci cand plafonul de piata este de aproximativ 1 milion si apoi controlul pretului cu suprimare si asa mai departe”.
 • Mai multe parti isi exprima interesul si se ofera  sa adune mai multe monede Bitcoin.
 • CryptoSignals afirma ca mai multi mineri, un programator pentru a construi schimburi si o mare parte din capital este investit.
 • El urmareste acest lucru spunand ca ar trebui sa aiba „suficient pentru a incepe sa controleze ordinele, astfel incat sa putem acumula restul prin minerit”.
 • Un document Google Drive este creat, oferind 20 BTC pentru schema. Documentul pare sa fie facut de Jeremy Spence. Singura urma pe care am pututo gasi a fost un Linkedln eliminat.

Iata o captura de ecran a documentului:

Un numar de cripto-influentatori sunt acuzati de manipularea pietei
 • Sunt discutate diferite schimburi pentru a obtine moneda despre care s-a discutat. Se hotaraste BitFinex, Diferite  monede sunt discutate deoarece pretul XHV este de crestere. XHV este decisa ca noua moneda.
 • Vor fi folosite diferite manipulari pe piata pentru a obtine 20% din moneda si apoi sa fie pompata din greu.
 • Afirmatiile periferice sunt capabile sa o primeasca in urmatorul buletin informativ. Alte pretentii sunt facute pentru a obtine moneda pe CNBC.
 • Mai multe discutii despre ce moneda sa alegeti. Chat-ul se incheie si restul capturilor de ecran sunt conturi de telegrame a membrilor grupului.

Impactul

 • ParabolicMp a raspuns la tweet spunand ca nu a pus un ban in moneda.
Un numar de cripto-influentatori sunt acuzati de manipularea pietei
 • Un alt utilizator de Twitter, denumit CryptoPigs, a raspuns la acest tweet, aratand ca a incercat sa faca achizitia mentionata mai sus, in valoare de 5 BTC de XHV. ParabolicMp a mai spus „conteaza pe mine”.
 • BitcoinBravado a lansat un PDF de 16 pagini continand o declarative care se distantiaza de cei implicati. De asemenea, a postat intreaga istorie DM intre CryptoMedication si fondul acesteia. Aceste mesaje sunt urmatoarele:
 1. CryptoMedication a devenit un analist neplatit.
 2. CryptoMedication a acuzat BitcoinBravado ca a fost sponsorizat de Ncash si ofera consultanta falsa. El sustine ca BitcoinBravado are „zero integritate” si este citat un articol de Ncash. 
 3. CryptoMedication este retrogradat de la analisti.
 4. Urmeaza o lupta, ambele parti pleaca fara sa recunoasca vina.
 5. Dupa ce articolul este postat, CryptoMedication ameninta cu o actiune juridica in cazul in care nu este postata o retractare.
 • Serial Shiller, co – fondator al BitcoinBravado, a declarat ca va intrerupe toate legaturile cu CryptoGat si Peripheral.
 • CryptoGat nu a comentat inca declaratia facuta de BitcoinBravado.
 • CryptoGat admite ca s-a aflat in grupul de chat, dar nu a participat la nici o manipulare a pietei „acumula o moneda buna”. Am vorbit cu mai multe surse care au spus ca au sters chat-ul cateva zile in urma.
 • Peripheral care a sustinut ca ar putea obtine moneda in buletinul informativ. Bravado a retras aceasta informatie, sustinand ca a fost o greseala. El a mai spus ca va elibera o declaratie in curand. Nu a fost disponibil nici o declaratie pana la ora actuala.
 • CryptoHornHairs sustine ca a participat minim la o conversatie si a facut doar o verificare pe saptamana. Pretentia sa privind participarea minima la conversatie este valabila.
 • ParabolicMp a facut o multime de pretentii spunand ca nu a promovat moneda. Mai multe raspunsuri sugereaza ca acest lucru se datoreaza faptului ca moneda nu a fost inca acumulata. El sustine, de asemenea, ca a sters chat-ul cu cateva zile in urma si ca nu detine nici un XHV.
 • CryptoSays a lansat o declaratie care neaga ca face orice shilling si spune ca merge mai departe.

Am vorbit cu cativa dintre participantii implicate in aceasta poveste si toti sustin ca CryptoMedicated venise la ei pentru un lucru sau altul. El este adesea afirmat in legatura cu DM, ca ii va scoate pe toti. De asemenea, am primit capturi de ecran ale mai multor convorbiri cu CryptoMedicated care prezinta un comportament amenintator.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Robert Tudor

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!