Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,404.64
0.72%
2
Ethereum
Ethereum
$209.47
-1.23%
3
XRP
XRP
$0.3244
-1.29%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.85
-2.16%
5
EOS
EOS
$5.203
1.39%
6
Stellar
Stellar
$0.2066
-0.89%
7
Litecoin
Litecoin
$53.828
-1.05%
9
Cardano
Cardano
$0.072075
4.04%
10
Monero
Monero
$111.52
-0.29%
12
IOTA
IOTA
$0.5323
-0.66%
13
TRON
TRON
$0.019754
0.40%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Universitatea Stanford stabilește Centrul de cercetare Blockchain

U

Departamentul de informatică al Universității din Stanford a creat un centru pentru cercetarea de tip blockchain pentru a promova studiul și a dezvolta cele mai bune practici pentru acest domeniu tehnologic în plin avânt.

Universitatea Stanford stabilește Centrul de cercetare Blockchain

Centrul pentru cercetare blockchain este un program de cercetare de cinci ani, care a fost subscris de o varietate de organizații de criptocurrency, printre care Fundația Ethereum, Protocoalele Labs, OmiseGo, DFINITY Stiftung, Fundația Interchain și Fondul de acoperire a riscurilor de cripcenare Polychain Capital.

Standford face pasul spre viitor si devine locul unde poti invata tot ce ai nevoie despre blockchain

Centrul va fi condus de profesorii de informatică Dan Boneh și David Mazières. Alte facultati inaugurale vor include oameni de stiinta din zona ciberneticii precum: Alex Aiken, David Dill, John Mitchell, Tim Roughgarden si profesorul de drept Joe Grundfest.

„Conceptul de Blockchain va deveni din ce în ce mai criticat pentru a deveni un panaceu sau nu la nivel global”, a spus Boneh, profesor la Școala de Inginerie de la Stanford. Tot el este și expert în criptografie și securitate informatică.

„Stanford ar trebui să se afle în fruntea eforturilor de îmbunătățire, aplicare și înțelegere a efectelor multiple ale acestei tehnologii.”

„Blockchain micșorează în mod masiv obstacolele în calea creării de active digitale comercializabile”, a adăugat Mazières. „Aceasta tehnologie permite persoanelor care nu se cunosc, dar au încredere reciprocă una față de cealaltă, să facă tranzacții ireversibile într-o varietate de domenii într-un mod sigur”.

Standford va investi în următorii ani în cercetarea fenomenului Blockchain

În plus față de cercetarea de tip blockchain, facultatea  va coordona  activități conexe. Totul pentru a dezvolta cursuri pe tehnologia blockchain care pot fi oferite studenților chiar și după încheierea programului de cinci ani.

Aceasta este o zona fascinantă de cercetare cu întrebări științifice profunde, a spus Boneh. „Odată ce intri în detalii, îți dai seama rapid că această zonă va genera numeroase teze de doctorat în întreaga știință a informaticii și dincolo de ea”.

După cum a raportat CCN, startupul de criptare a creditelor de la San Francisco, Ripple, s-a angajat să doneze 50 de milioane de dolari pentru a sprijini educația de tip blockchain la 17 universități.

Luna trecută, creatorul EOS Block.one a donat 3 milioane de dolari catre Virginia Tech’s College of Engineering. Motivul? Pentru a promova cercetarea de tip blockchain. Dan Larimer, din cadrul Block.one , este un absolvent al Virginiei Tech. El va consilia departamentul de dezvoltare a curriculum-ului și va preda, de asemenea, unele sesiuni de clasă live.

Context – Universitatea Stanford

Universitatea Stanford (denumirea oficială în engleză Leland Stanford Junior University) este o universitate privată din California, Statele Unite. Ea fost fondată de Leland Stanford în memoria fiului său, Leland Stanford Junior. Astăzi universitatea este considerată a fi una dintre cele mai prestigioase din lume.

Universitatea Stanford se află pe locul doi în topul celor mai performante universități din lume. Vorbim atât de studiile publicate în jurnalul Times Higher Education, cât și în topul publicat de Shanghai Jiao Tong University.

Numele complet și corect al universității este Leland Stanford Junior University. Din fericire acest nume este rar folosit. În vorbirea curentă când te referi la această universitate spui simplu Stanford.

Și cei de la Stanford University, de multe ori spun doar Stanford. Universitatea, ale cărui cursuri s-au deschis prima oară la 1 octombrie 1891, este situată în Stanford, California. Ea se află la aproximativ 56 km sud-est de orașul San Francisco.

Sursa: ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Universitatea Stanford stabilește Centrul de cercetare Blockchain

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!