Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,414.97
0.93%
2
Ethereum
Ethereum
$209.62
-0.84%
3
XRP
XRP
$0.3251
-0.20%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$426.75
-2.03%
5
EOS
EOS
$5.221
1.97%
6
Stellar
Stellar
$0.2064
-0.76%
7
Litecoin
Litecoin
$54.170
-0.33%
9
Cardano
Cardano
$0.072517
4.98%
10
Monero
Monero
$111.70
-0.31%
12
IOTA
IOTA
$0.5314
-0.53%
13
TRON
TRON
$0.019791
1.01%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Uzbekistan se deschide către zona de cryptocurrency și blockchain

U

Un nou decret semnat de președintele Uzbekistanului va încuraja integrarea și dezvoltarea tehnologiei de criptare a bancnotelor și a blockchain-urilor.

Uzbekistan se deschide către zona de cryptocurrency și blockchain

Președintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, a semnat un decret pentru a avansa eforturile în direcția construirii unei economii digitale care să cuprindă tehnologia blockchain-urilor și extracția, comercializarea, emiterea și adoptarea de criptomonede.

Republica Uzbekistan se deschide către economia digitală

Decretul intitulat de autorități a fost creat în special cu privire la măsurile de dezvoltare a economiei digitale în Republica Uzbekistan. În document se solicită o serie de sarcini esențiale pentru a propulsa țara în avansarea către o economie digitală. Tot aici este menționat inclusiv elaborarea unui cadru legal pentru recunoașterea și legalizarea blockchainurilor. Este un semn destul de important. O tara aparent cvasinecunoscuta face un pas spre viitor. Asta va schimba perceptia asupra criptomonedelor.

Decretul prezidențial descrie, de asemenea, o poziție fiscală extrem de favorabilă pentru sectorul de criptare, care va beneficia atât de societățile reglementate, cât și de investitorii individuali.

„Operațiunile persoanelor juridice și ale persoanelor fizice legate de cifra de afaceri a operațiunilor cripto-active, inclusiv cele efectuate de nerezidenți, nu sunt impozabile, iar veniturile obținute din aceste tranzacții nu sunt incluse în baza taxe și alte plăți obligatorii.”

O mână de alte mandate din documentul prezidențial includ tot felul de prerogative. Adoptarea și dezvoltarea sectorului de criptare apare in document. Inclusiv  zona de mining digital, emitere, distribuție, asigurare și crowdfunding.

Ce contine decretul

Formarea personalului calificat pentru a dezvolta și a pune în aplicare utilizarea tehnologiei blocurilor în sectorul public. Coordonare complexă cu organizațiile și autoritățile internaționale în domeniul cripto-activelor și tehnologiei blockchain. Crearea cadrului legal necesar introducerii tehnologiei de tip blockchain.

Curios, decretul a insarcinat, de asemenea, furnizorii de energie hidroelectrică SA Uzbekenergo și UzbekHydroEnergo pentru a lansa „un proiect-pilot bazat pe elementele economiei digitale și pe activitățile de mining.

Agenția Națională de Management al Proiectelor (NAPU), un organism guvernamental recent înființată sub cabinetul președintelui, va conduce efortul de a implementa și dezvolta inițiativa economiei digitale din Uzbekistan.

UZBEKSITAN are planuri de viitor cu tot ce înseamnă cryptocurrency

Organismul va avea un cuvânt important în crearea unui cadru juridic și va specifica, de asemenea, aplicațiile tehnologiei blockchain în sectorul public.

În plus, ANPU și Ministerul Dezvoltării Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (Mininfocom) vor fi însărcinați să planifice, să schițeze și să pună în aplicare programul de dezvoltare a blocurilor cu termen limită până în 2020.

Decretul a solicitat agențiilor guvernamentale să adopte tehnologia blocurilor pentru activități. Inclusiv verificarea datelor, întreținerea registrelor de stat, guvernanța corporativă și multe altele.

Inițiativa largă trasează paralele cu o strategie similară în Dubai. Si acolo guvernul intenționează să plaseze toate documentele sale pe un blockchain până în 2020.

Decretul prezidențial din Uzbekistan se află la jumătatea proceselor legislative din Malta.  Totul are nevoie de reglementare pentru a recunoaște și a îmbrățișa în mod legal zona de cryptocurrency.

O PLATFORMĂ DE EXCHANGE PE ZONA CRIPTO DIN AUSTRALIA ADOPTA XRP

Independent Reserve, primul schimb valutar de criptomonede din Australia, va adăuga suportul pentru  XRP și simbolul Ripple. Sistemul de rezervă Independent Exchange de la Sydney, bazat pe criptomonede, permite suportul pentru Ripple (XRP).

Ripple este cea de-a treia cea mai mare criptomonedă din lume. Aici vorbim de capacitatea ei de penetrare a pieței, după Bitcoin și Ethereum. Odată cu lansarea tranzacționării pe 7 iulie, bursa oferă tranzacții atât către investitorii de retail, cât și prin intermediul clienților săi de schimb valutar și clienților instituționali, prin intermediul tranzacțiilor de tip over-the-counter. Restul stirii aici! 

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Uzbekistan se deschide către zona de cryptocurrency și blockchain

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!