Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,420.87
-1.70%
2
XRP
XRP
$0.2889
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$104.94
-2.63%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.62%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.23
-1.69%
7
Litecoin
Litecoin
$30.864
-1.04%
8
TRON
TRON
$0.026624
-4.43%
9
Stellar
Stellar
$0.083792
-6.70%
11
Cardano
Cardano
$0.037527
-2.67%
13
Monero
Monero
$43.105
-2.72%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.55%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Venezuela a decis sa blocheze importul de echipamente hardware pentru mining in blockchain

V

Dupa scandalul diplomatic in care Venezuela nu a reușit să convingă autoritățile indiene să folosească criptomoneda petro pentru tranzacții cu țiței și produse derivate, autoritățile de la Caracas au decis să blocheze toate activitățile de mining în blockchain după Bitcoin.

Venezuela a decis sa blocheze importul de echipamente hardware pentru mining in blockchain

Mai mult decât atât, au decis să blocheze orice import de echipamente hardware pentru mining, în special zona de plăci grafice, plăci de bază și unități centrale performanțe.

Pentru că nu iubesc Petro, Venezuela se răzbună pe comunitatea de mining

Criză economică din Venezuela a determinat autoritățile să treacă la măsuri disperate. Din cauza embargoului impus de Statele Unite ale Americii și după eșecul cu criptomoneda petro, autoritățile guvernamentale de la Caracas încearcă să forțeze piețele emergente după ce comunitatea de mining din Venezuela nu e interesată de petro.

Actuală criză economică este cea mai gravă din ultimul secol. Din această cauza țara se confruntă cu o hiperinflație, o lipsă acută de alimente și tulburările civile sporadice din ce în ce mai dese. Motivul? Guvernul a tipărit sume fabuloase de monedă proprie, iar salariul minim și-a pierdut de tot valoarea și puterea de cumpărare. Cu toate acestea guvernul a continuat să tipăreasca bani în timp ce creșteau salariile speculativ. Totul a culminat cu un colaps din cauza căderii drastice a prețului barilului de petrou.

Bolivar-ul, moneda națională a Venezuelei, a pierdut 99,99% din valoarea sa în ultimii cinci ani, în timp ce inflația a crescut cu o rată anuală de 16,47%. Presă a scris că a surprins momente când banii au ajuns să fie folosiți ca și confetti în diferite jocuri și activități. Singura măsură în această mare de austeritate economică pe care a gândit-o guvernul venezuelean a fost să renunțe la trei zerouri și să treacă la denominarea Bolivarului de la 4 iunie.

Venezuelenii trec la criptomonezi din cauza instabilității economice

Din cauza fluctuațiilor masive din economia Venezuelei, mulți locuitori cu vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani au început să își conserve veniturile în criptomonede. Că să nu piardă masiv din cauza inflației galopante, mulți au ales să facă mining pentru Bitcoin.

Din cauza problemelor economice masive, guvernul a fost nevoit să plafoneze costul facturilor. Altfel spus, facturile de utilități, electricitate, telefon, apa și încălzire au ajuns să coste echivalentul unei cafele într-o tavernă oarecare.

În acest context, Venezuela a fost o mare perioadă de timp cea mai ieftină țara din lume în care locuitorii puțeau să facă mining pentru Bitcoin la un cost de 530 de dolari per criptomoneda. Până de curând, cetățenii cu cunoștințe în zonă de IT, că să supraviețuiască, au transformat apartamentele din Caracaș în centre de mining în blockchain.

Guvernul si lupta anti mining

Din pacate pentru cei care si-au blocat investiile in activitati de mining, se anunta vremuri tulburi. Noua politică guvernamentală interzice echipamentele miniere. Statul a ales această soluție disperată. De ce? Pentru a forță oamenii să nu renunțe la Bolivar. Mai mult, guvernul vrea că oamenii să adopte petro în zonă de blockchain.  Pana acum, autoritățile vamale au confiscat echipamentele informatice pe cale aeriană și maritimă la nivel național.

Companiile de transport maritim Liberty Express și DHL s-au adaptat la noile măsuri. Acesta si-au actualizat paginile lor. Au informat deja utilizatorii despre noile restricții. Asociația Națională a Criptomonedelor se va întâlni cu Administrația Cripto Venezueleana. Motivul? Vor încerca să găsească o soluție de mijloc la situația gravă din prezent.

„Ne aflăm într-un proces de evaluare pentru a selecta și a autoriza. Ne interesează acele companii calificate să importe și să comercializeze echipamente. Vorbim de acel gen de echipamente miniere digitale . Acel companii trebuie să fie responsabile pentru garanțiile respective din țara noastră”. , a declarat un oficial guvernamental.

Situația încă rămâne tensionată în Venezuela. Cum se va simți această situație prohibitivă la nivelul zonei de cryptocurrency, efectele se vor vedea mult mai târziu.

Sursa: https://www.cryptocynews.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!