Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Venezuela are probleme în folosirea criptomonedei petro

V

Criptomoneda statală petro, concepută de Venezuela pentru tranzacțiile cu petrol și produse petroliere a fost refuzată de către India în cadrul unei tranzacții masive de import-export.

Deși explicația oficială a Indiei a fost legată de politicile sale bancare și a gradului lor de incompatibilitate cu blockchain-ul, motivul real e altul. Să nu uităm că Venezuela a conceput criptomoneda petro ca să evite embargo-ul economic impus de Trump, președintele Statelor Unite ale Americii.

Venezuela are probleme în folosirea criptomonedei petro

Situația cu atât este mai tensionată cu cât oficialii guvernamentali din partea Venezuelei au încercat să facă o ofertă de dumping Indiei. Practic, Venezuela era gata să oferă statului asiatic peninsular țiței și produse derivate cu un discount de 30%. Condiția sine qua non era ca India să adopte criptomoneda petro și să facă tranzacția în blockchain, dar  oficialitățile indiene au declinat oferta.

Embargoul SUA mai puternic decât criptomoneda petro

Despre acest incident diplomatic a oferit mai multe detalii, în cadrul unei conferințe de presă Ministrul indian de externe, Sushma Swaraj. Acesta a confirmat că India a primit din partea Venezuelei un preț promoțional cu un discount de 30% pentru o cantitate masivă de țiței, dar oficialitățile guvernamentale indiene au refuzat tranzacția pentru că Venezuela sugera acest contract doar dacă India ar fi făcut tranzacția în blockchain și ar fi folosit moneda petro.

Oficialul guvernamental indian a explicat că India nu intenționează și nici nu poate să facă tranzacții cu petro pentru achiziționarea de petrol și produse petroliere pentru că banca centrală a Indiei nu are cadrul legal și nu poate implementa tranzacții în blockchain și comerț cu criptomonede.

„Nu putem avea niciun fel de comerț cu cripto monede, nici acum și nici în viitor. Această posibilitate este total exclusă deoarece este interzis de către Banca Centrală de Rezervă a Indiei să facem tranzacții și comerț de orice fel în blockchain.  Vom încerca să renegociem contractul și să plătim în sistemul clasic ”, a accentuat oficialul indian.

INDIA are o reticență față de zona de cryptocurrency

Cu toate acestea să nu uităm că  în aprilie, reprezentanții monetari  ai Băncii Centrale Indiene anunțau o politică prohibitivă. Măsura lor viza orice tranzacție cu ciptomonezi și orice încercare de testare a unor blockchain-uri.

Instituția bancară a reglementat un act prin care interzice clienților și utilizatorilor să achiziționeze cripto monede. Mai mult, limitele au privit și alte bănci comerciale de pe teritoriul indian. Acestora li s-a expus expres interdicția de a reglementa, soluționa, intermedia tranzacții în blockchain cu criptomonede.

Venezuela are la ora actuală cele mai mari rezerve de petrol din lume. Paradoxal, țara trece printr-o criză puternică de recesiune din cauza embargoului impus de Statele Unite ale Americii.

Venezuala are petrol pentru orice națiune. Dar există o condiție. Țara respectivă să fie dispusă să facă tranzacția în blockchain și să folosească criptomoneda petro.

CONTEXTUL SOCIO-ECONOMIC PENTRU ȚARA DIN AMERICA LATINĂ

Venezuela a fost prima țară din lume care a configurat o criptomonedă în luna decembrie. Motivul? Venezuela avea nevoie de o alternativă pentru tranzacțiile transfrontaliere cu produse petroliere și derivate. Din păcate, măsura nu a fost gândită ca o inițiativă progresistă. Ea a venit ca un subterfugiu economic. De ce? Pentru că țara vrea să evite și să combată sancțiunile economice și blocajul financiar impus de SUA.

Din păcate, moneda petro nu este refuzată doar de alte state. Ea e privită cu suspiciune inclusiv de formațiunile politice de la Caracas. Altfel spus, în urmă cu câteva luni,  Adunarea Națională a Venezuelei vorbea despre criptomoneda petro ca fiind o fraudă neconstituțională.

Sursa: https://www.koinalert.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!