Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,420.87
-1.70%
2
XRP
XRP
$0.2889
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$104.94
-2.63%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.62%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.23
-1.69%
7
Litecoin
Litecoin
$30.864
-1.04%
8
TRON
TRON
$0.026624
-4.43%
9
Stellar
Stellar
$0.083792
-6.70%
11
Cardano
Cardano
$0.037527
-2.67%
13
Monero
Monero
$43.105
-2.72%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.55%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Victor Gurgu: Am investit în XRP. Cred că va revoluționa lumea bancară

V

Victor Gurgu sparge gheața la rubrica noastră cryptoprofile.   Victor este pasionat de călătorii si mai nou de criptomonede. În ultima perioadă a interacționat cu pagina noastră de Facebook criptomonitor.ro și ne-am gândit să stăm de vorba despre blockchain și cryptocurrency. 

Victor Gurgu: Am investit în XRP. Cred că va revoluționa lumea bancară

➡ Salut Victor. Cum și de când ai aflat de blockchain?

Victor: Salut Bogdan. Trebuie să recunosc că m-am cam speriat când am văzut numarul de întrebări .Dar sa iti raspund acum. De blockchain am aflat de mai multă vreme, dar am început să fiu mai atent la discuții pe finalul anului trecut. Nu mai țin minte exact momentul 0 dar știu că am început să fiu mai atent la subiect la final de 2017. Am aflat în prima fază din discuțiile cu prietenii. Am considerat că este un subiect de viitor și am început să mă documentez începând cu luna martie anul asta.

➡  La ce perioadă ai început să investești după perioada de documentare?

Victor: Am investit cam dup 40 de zile de documentare asidua, undeva la jumatea lunii aprilie. În prima fază mai puțin după care am mai crescut. Față de suma investită inițial am o pierdere de câteva sute de euro. Pierderea totală este mai mare pentru că am și tranzacționat ….și am învățat din asta. Este riscant să vinzi și să cumperi cripto în funcție de evoluția prețului. E o piață extrem de volatilă și riști să pierzi dacă iei în calcul că trebuie să acoperi și spreadul impus de platformă.

➡ Cum ai ales criptomoneda înainte de a te apuca de investiții? Care au fost criteriile?

Victor: Am citit despre top 5 și am pus întrebări celor care tranzacționau de ceva timp. Am ales o monedă care să aibă un preț relativ scăzut dar care să vina cu ceva nou/revoluționar dar și cu impact. Am ales XRP tocmai că eu cred că va revoluționa lumea bancară prin eficientizarea transferurilor. Astăzi monedă asta întâmpina foarte multă ostilitate tocmai pentru beneficiile pe care le poate aduce dar care sunt proporționale cu impactul negativ al celor care fac business în această zonă. Tocmai pentru acest motiv eu cred că această monedă e una cu potențial mare dar pe termen mediu și mai ales lung. Am mai investit (mai puțin) și în XLM care este oarecum complementară ca și scop.

➡ Dacă ai avea un milion de euro ca să investești în blockchain, ai folosi toți banii ca să cumperi monede sau ai încerca și zona de mining?

Victor: Dacă aș avea un milion de euro nu aș investi în nicio criptomonedă toată sumă. M-aș orienta către investițiile în acțiuni/fonduri. Nu aș investi în zona de mining pentru că mi se pare că eficienta scade de la o perioada la alta . Cel puțin asta e opțiunea mea, așa văd eu lucrurile.  

➡ Înainte de ultima întrebare, poveStește puȚin despre proiectele tale personale sau profesionale

Victor: Mă văd atras de investițiile la bursă și vreau să învăț despre asta. Sper ca până la final de an să fac niște cursuri de formare în acest sens. Momentan doar studiez si ma documentez.

➡  Un mesaj pentru cripto-investitori.

Victor: Cred că este important că pasiunea lor sa „rămână cu picioarele pe pământ”. E o zonă riscantă (investiția în cripto) de care foarte mulți profită astăzi . Cred că peste tot sunt zeci de mesaje pro și contra tocmai că să influențeze piața în sensul dorit. Poți să faci o pasiune din asta. Dar să nu investești mai mult decât consideri că poți pierde. Sa ai un backup fără un impact major . Un lucru este evident: tehnologia blockchain va schimba viitorul în sens pozitiv pentru noi toți dar va afecta negativ anumite business-uri.

Nota:

CryptoProfile este o rubrică liberă adresată tuturor criptoinvestitorilor și cripto-pasionaților. Nu contează vârsta, experiența, cât și cum ați investit, importantă este deschiderea dumneavoastră către acest domeniu. Dacă vreți să apăreți în această rubrică, ne puteți lasa un mesaj la acest articol sau ne puteți scrie în privat pe pagina de Facebook-criptomonitor.ro.

Singură limitare. Vârstă minima 18 ani, vârstă legală pentru investiții și alte operațiuni financiare.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!