Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,731.55
3.34%
2
Ethereum
Ethereum
$245.94
11.27%
3
XRP
XRP
$0.5652
25.08%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$497.49
10.06%
5
EOS
EOS
$6.137
8.29%
6
Stellar
Stellar
$0.2495
6.21%
7
Litecoin
Litecoin
$60.799
7.62%
9
Cardano
Cardano
$0.087675
7.27%
10
Monero
Monero
$123.42
6.81%
11
IOTA
IOTA
$0.6251
10.47%
13
TRON
TRON
$0.024972
16.31%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Vietnam interzice importul materialelor pentru minarea de Bitcoin. Moneda în cădere

V

Vietnamul se apropie de o mișcare bruscă prohibitivă și interzice temporar importul de echipamente miniere pentru cripto. O astfel de mișcare a făcut și Venezuela. Până acum cel mai afectat este Bitcoin, care deja a înregistrat o scădere.

Vietnam interzice importul materialelor pentru minarea de Bitcoin. Moneda în cădere

Banca centrală a țării este de acord cu propunerea ministerului de stat de a suspenda importurile de echipamente hardware pentru mining de Bitcoin și alte criptomonede. Anunțul a fost făcut de publicația locală Vietnam News.

VIETNAM ÎN RĂZBOI CU ZONA DE MINING DE CRIPTOMONEDE

După cum s-a raportat anterior, planul propus a fost inițial făcut de Ministerul de Finanțe (MF) al Vietnamului. Acesta a fost prezentat luna trecută și a fost apoi prezentat de Ministerul Industriei și Comerțului (MoIT) într-o scrisoare oficială. În acel moment, MF a subliniat absența hardware-ului minier crypto din lista mărfurilor interzise de import, susținând că este dificil să se impună restricții asupra activității cripto.

Controlul sporit al autorităților vietnameze în sectorul criptocurrency pare a fi o consecință directă a unei fraude naționale legate de ICO, care ar fi constatat că 32.000 de investitori autohtoni au pierdut peste 660 de milioane de dolari.

Severitatea furtului a ajuns la prim-ministrul Vietnamului. Acesta a ordonat către șase ministere, inclusiv MF și spre banca centrală să investigheze înșelătoria. În cadrul mandatului său, MF a afirmat că „cere agențiilor de management de stat să ia măsuri stricte de control cu ​​importul și utilizarea soluțiilor hardware de mining”. În consecință, MF a propus suspendarea temporară a importului de echipamente hardware dedicate zonei de criptocurrency.

Cifre, rapoarte, interdicții

Potrivit cifrelor vamale din Vietnam, peste 20.000 de dispozitive cu circuite integrate (ASIC) au fost importate în Vietnam în 2017. În aprilie 2018, cetățenii vietnamezi au importat deja 6.300 de platforme, în principal în Ho Chi Minh și Hanoi, potrivit unui raport local.

Vietnamul a gândit inițial un plan prin care să pregătească legislația pentru a legaliza criptomonedele la mijlocul anului 2017. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

În schimb, banca centrală s-a mutat în afara criptomonedelor pentru plăți, refuzând să o includă în lista implicită a metodelor de plată fără numerar aprobate în octombrie 2017. Aceste legi au intrat în vigoare la începutul anului 2018.

11 SEPTEMBRIE – O DATĂ CHEIE PENTRU INDIA ȘI PENTRU VIITORUL CRIPTOMONEDELOR

Curtea Supremă din India a acceptat directiva băncii centrale de interzicere a băncilor comerciale de pe teritoriul statului de a oferi servicii sectorului criptocurrency. Curtea Supremă a Indiei a ținut ultima audiere a cauzei împotriva petiției depuse de RBI (Banca Rezervelor Federale a Indiei), care interzice tuturor instituțiilor financiare reglementate, inclusiv băncilor, să furnizeze servicii în sectorul criptocurrency.

Această decizie ar putea avea urmări grave pentru piața cripto.  Și așa extrem de volatilă și cu multe sincope. Și coborâri în ultima perioadă. Să nu uităm că India este una dintre țările cu o populație de aproape 1,5 miliarde de oameni. Asta înseamnă aproape 25% din populația întregii planete. Dacă ne gândim la milioanele de oameni care nu vor mai putea tranzacționa criptomonede, situația poate fi dramatică pentru piața cripto.

Petiția a fost prezentată în fața justiției șefului Dipak Misra. Ea a ajuns și la judecătorii AM Khanwilkar și DY Chandrachud. Împreună cu procurorul general al Indiei, KK Venugopal, s-a discutat despre viitorul cripto în ecosistemul Indian.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!