Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,468.36
-3.44%
2
XRP
XRP
$0.2937
-5.36%
3
Ethereum
Ethereum
$106.07
-7.13%
5
EOS
EOS
$2.230
-6.81%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.30
-9.89%
7
Litecoin
Litecoin
$30.882
-6.00%
8
TRON
TRON
$0.026881
-8.31%
9
Stellar
Stellar
$0.087910
-8.56%
11
Cardano
Cardano
$0.038541
-6.74%
13
Monero
Monero
$43.479
-6.49%
14
IOTA
IOTA
$0.2588
-6.74%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Viitorul suna cripto! UEFA a distribuit bilete la SuperCupa pe un blockchain

V

UEFA a anunțat succesul procesului de alocare a biletelor cu ajutorul unui sistem blockchain. Cand s-a intamplat asta?  In cadrul meciului pentru SuperCupa de săptămâna trecută dintre Real Madrid și Atlético Madrid.

Viitorul suna cripto! UEFA a distribuit bilete la SuperCupa pe un blockchain

Într-un post de pe site-ul său web, organismul de guvernământ al fotbalului european a declarat că o aplicație bazată pe blockchain pe Android și iOs a fost utilizată pentru a furniza bilete pe telefoanele mobile ale fanilor participanți la jocul care a avut loc la Tallinn, Estonia.

Siguranța la bilete și descoperirea veniturilor

De ani de zile, UEFA s-a luptat cu problema biletelor false sau duplicate, ceea ce poate duce la pierderea veniturilor și a preocupărilor legate de siguranța fanilor din cauza supraaglomerării și a revoltelor. Finala Ligii Campionilor UEFA din 2007 între Liverpool și AC Milan din Atena, Grecia, a reprezentat un exemplu de contrafacere a biletelor și racketing, cauzând un eșec al managementului evenimentului în ziua jocului.

În cadrul sistemelor de bilete existente, biletele contrafăcute pot duce la admiterea accidentală a mii de suporteri suplimentari, încălcând reglementările privind stadiul de siguranță. Acest lucru ar putea provoca scenariul de coșmar al unei agresiuni a mulțimii sau o defalcare a legii și a ordinii în cazul în care fanii se răzvrătesc din cauza lipsei de a fi admiși în pământ.

Sistemele actuale permit să se cumpere sute sau chiar mii de bilete de meci de îndată ce devin disponibile online, cu intenția de a le revinde în meciurile din afara stadionului, uneori de câteva ori valoarea nominală a acestora.

Aceasta duce la o situație în care mulți fani dedicați nu pot accesa biletele, deoarece nu pot executa achiziții computerizate de bilete mult mai repede decât ei.

Blockchain solutia care a salvat problema

Pentru a rezolva aceste problema o dată pentru totdeauna, noul sistem de ticketing al UEFA urmărește să ofere un cadru sigur pentru distribuirea biletelor, astfel încât să se elimine toti falsificatorii. Sistemul distribuie 100% din biletele de meci disponibile fanilor înregistrați printr-o aplicație bazată pe blockchain, disponibilă pe Android și iOS.

Sistemul combină un protocol de distribuție a biletelor. Care funcționează pe un blockchain cu dispozitive mobile Bluetooth la stadioane. Si care se integrează cu dispozitivele Bluetooth cu smartphone-uri pentru a permite utilizatorilor accesul.

Sistemul a fost încercat anterior la mai multe evenimente. Inclusiv la finala Ligii Europa 2018 din Lyon între Atlético Madrid și Marsilia. Aici a fost folosit pentru distribuirea a 50% din biletele disponibile publicului larg.

După succesul acestor teste, sistemul a fost pus în aplicare. A fost folosit pentru toate biletele la dispoziția publicului larg. Unde? In Super Cupa 2018. Eveniment care a avut loc la o întâlnire între câștigătorii Ligii Campionilor Real Madrid și câștigătorii Ligii Europa Atlético Madrid.

UEFA declară că va continua să dezvolte sistemul în vederea desfășurării unor evenimente viitoare.

Partea engleză a Premier League Wolverhamption Wanderers a semnat un acord de sponsorizare cu CoinDeal. De ce? Pentru sezonul 2018. Motivul? Pentru a spori securitate. In condițiile în care industria fotbalului mondial se duce din ce în ce mai mult în zona de blockchain.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!