Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,461.49
-3.69%
2
XRP
XRP
$0.2892
-7.02%
3
Ethereum
Ethereum
$104.76
-8.94%
5
EOS
EOS
$2.223
-7.16%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.41
-10.86%
7
Litecoin
Litecoin
$30.754
-6.53%
8
TRON
TRON
$0.026472
-9.06%
9
Stellar
Stellar
$0.087199
-10.24%
11
Cardano
Cardano
$0.038012
-8.40%
13
Monero
Monero
$43.530
-5.44%
14
IOTA
IOTA
$0.2512
-9.41%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Vitalik Buterin: Ethereum se pregateste de protocolul POS pentru ETH 2.0

V

Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a vorbit despre upgrade-ul Ethereum 2.0 și ideea de bază din spatele noii platforme. Vitalik a declarat că nu dorea să explice noua actualizare din punct de vedere tehnic, dar a început să explice ce a fost upgrade-ul Ethereum 2.0.

Vitalik Buterin: Ethereum se pregateste de protocolul POS pentru ETH 2.0

Casper – „fantoma prietenoasa” din spatele POS

Vitalik a vorbit despre Casper, protocolul Proof Of Stake [POS] pe care platforma îl va folosi pentru upgrade-ul Ethereum 2.0. O întreagă echipă dedicată creării lui Casper  s-a implicat in acest proiect. Printre oamenii activati in acest upgrade s-a aflat si romanul Vlad Zamfir. Acesta a fost etichetat de catre Vitalik ca fiind „Fața lui Casper”.

El a vorbit despre noile upgrade-uri din perspectiva scalabilității. Prin conceptul de sharding Ethereum va realiza câștigurile de performanță necesare pentru a scala. Vitalik a mai precizat că au fost făcute îmbunătățiri în Mașina virtuală cu WebAssembly prin protocolul Ethereum [EWASM]. Acest protocol este un subset restrâns de WASM care urmează să fie utilizat pentru contracte în Ethereum.

Vitalik si viitorul ETH 2.o

Vitalik a declarat că drumul spre POS a început în 2014, când a postat un articol pe un post pe blog în ianuarie. Postul a descris un algoritm numit Slasher, care a fost introdus ca un concept de bază în algoritmii Proof of Stake.

El a adăugat că ideea din spatele lui Slasher este că, dacă un individ este prins să facă ceva greșit, atunci poate fi dovedit și individul poate fi penalizat pentru eroare. Potrivit lui Vitalik, aceasta a fost o modalitate de a spori securitatea.

Vlad Zamfir si geniul sau din spatele noilor update-uri

Solutiile de coding ale romanului Vlad Zamfir apreciate de Vitalik Buterin

Sharding este o soluție complexă de strat secundar pentru Ethereum care în mod esențial împarte blocul în mai multe părți numite „Shards” pentru a optimiza procesul necesar pentru ca nodurile să verifice informațiile din rețeaua de blocuri.

Vitalik Buterin, co-creatorul lui Ethereum, a sugerat în timpul unui interviu acordat presei centrale JoongAng din Coreea de Sud că extinderea lui Ethereum la capacitatea sa maximă cu Sharding și Plasma este de așteptat să dureze de la doi până la cinci ani.

Atingerea a sute de mii de tranzacții la un milion de tranzacții pe principala rețea Ethereum este posibilă, dar numai dacă Sharding și Plasma, cele două soluții majore de scalare dezvoltate de comunitatea dezvoltatorilor open source din Ethereum, sunt pe deplin integrate în rețea.

Zamfir a subliniat că scopul introducerii primei dovezi a conceptului de Sharding este de a educa dezvoltatorii în spațiu și de a începe într-o măsură mai mare procesul de implementare a Sharding-ului.

VLAD ZAMFIR EXPLICA CONCEPTUL DE SHARDING PENTRU ETHEREUM

Cercetătorul a subliniat însă că cel mai dificil aspect al soluției de scalare este mesajul transversal și shard-consistența. Mai ales daca acesta nu este abordat în totalitate și rezolvarea problemelor cripto extrem de complexe ar putea dura luni până la ani de dezvoltare activă.

Progresele realizate de proiectele independente inca se contorizeaza. Un proiect pe bază de Ethereum, a lansat primul client Sharding mobil în ecosistemul numit Nimbus, pentru a ajuta dezvoltatorii să implementeze cercetarea Sharding pentru a scala în continuare in rețeaua de blocuri Ethereum.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!