Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,473.15
-3.01%
2
XRP
XRP
$0.2960
-4.15%
3
Ethereum
Ethereum
$106.29
-6.08%
4
EOS
EOS
$2.262
-4.86%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.22
-8.39%
7
Litecoin
Litecoin
$31.177
-4.15%
8
TRON
TRON
$0.027267
-6.24%
9
Stellar
Stellar
$0.087635
-8.61%
11
Cardano
Cardano
$0.038804
-5.74%
13
Monero
Monero
$43.657
-6.30%
14
IOTA
IOTA
$0.2594
-4.71%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Vitalik Buterin in conflict cu Zhao, CEO Binance: Piata cripto descentralizata sau nu?

V

Context

În timpul unui interviu la Tech Crunch Sessions: Blockchain 2018, fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin a facut declaratii controversate. Acesta a spus ca „schimburile centralizate trebuie sa arda în iad cât mai mult posibil”. Acesta susține puternic utilizarea schimburilor descentralizate de criptocmonede si mining-ul.

Vitalik Buterin in conflict cu Zhao, CEO Binance: Piata cripto descentralizata sau nu?

Comentariile furibunde ale lui Vitalik au provenit din disconfortul său față de schimburile centralizate. Ele crede despre acestea ca au puterea de a împărți „regatul in mod stupid”. De ce? Deoarece acestea au puterea de a dicta care criptomoneda „devin mai mare sau mai mica”.

Reactiile lui Buterin au determinat o reactie la nivel inalt in randul Binance

Comentariile lui Buterin au provocat o mare agitație în cadrul comunității cripto invocând un răspuns de la fondatorul Binance, ‘CZ’ Zhao pe Twitter. Zhao a subliniat mai multe defecte în argumentele lui Buterin.

Nu există o descentralizare absolută. Trebuie sa intelegem asta. E ilogic. E anormal. E nefiresc. Proiectele cu echipe de bază sunt încă centralizare. Vitalik are probabil azi mai multe puteri asemănătoare cu un rege decât oricine altcineva din această industrie și a folosit-o. El a decis consultanți pentru proiecte, ajutându-i deci să decidă soarta lor, cel puțin soarta ICO. Si el este un decident care poate influenta soarta ethereum.” A fost declaratia lui Zhao.

De asemenea, Zhao a remarcat că „Decentralizarea” nu este sigură implicit „și acest lucru a fost clar evidențiat de recentul hack de schimb Bancor descentralizat. Aici a fost un abuz de 12 milioane de dolari. Sau cazul EtherDelta, care, de asemenea, a fost victima unui atac de phishing la sfârșitul anului trecut.

Intre descentralizare si centralizare

Buterin a ales să nu răspundă în mod public la reactia lui Zhao. A optat să răspundă folosind platforma Blockchain.io. Aici a fost intrebat daca motivul pentru care ar trimite in purgatoriu alte criptomonede este acela ca au in spate o decontare centralizata. Buterin a ales sa raspunda in franceza pe platforma respectiva. Aici si-a voalat reactia fata de data trecuta.

„Este mult mai bine decât un schimb complet centralizat. Dar asta nu rezolvă cealaltă problemă. Deoarece schimburile centralizate au mult control asupra pieței și pot alege ce valute să devină cele mai populare. Ca idee, cred ca este o idee foarte bună și sper ca mai multe schimburi de cripto sa foloseasca această metodă semi-centralizată „.

IDEX – o platforma semi-centralizata

IDEX, probabil unul dintre cele mai populare schimburi cripto semi-centralizate. De ce? Pentru ca oferă caracteristici atât de la criptomonedle centralizate, cât și de la criptomonedele descentralizate. Platforma se afla în prezent pe locul 91 în ceea ce privește volumul total al tranzacțiilor pentru toate tranzacțiile cripto într-un interval de 24 de ore.

În afară de IDEX, există doar o mână de schimburi descentralizate, clasându-se în topul primelor 100 de volume de tranzacționare globale, majoritatea fiind dominate de schimburi centralizate.

Există în mod clar un drum lung până când schimburile descentralizate vor începe să câștige mai multă tracțiune și adoptare, totuși, la sfârșitul zilei, se pare că atât Buterin, cât și CZ sunt de acord că schimburile descentralizate vor fi cea mai bună opțiune de avansare.

BINANCE si zona schimburilor centralizate

În martie, Binance și-a anunțat intențiile de a lansa un schimb descentralizat împreună cu un blockchain.  „Schimburile centralizate și descentralizate vor coexista în viitorul apropiat, completându-se reciproc, având în același timp și interdependență.”. A declarat un oficial Binance.

În viitorul apropiat, este posibil să vedem că schimburile centralizate se îndreaptă din ce în ce mai mult către oferirea unor soluții hibride similare cu cele pe care IDEX le oferă. Schimbarea treptată va fi probabil necesară pentru ca o comunitate mai largă să asiste la nivele mai mari de descentralizare în schimburile de cripto.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!