Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,453.80
-2.49%
2
XRP
XRP
$0.2926
-3.55%
3
Ethereum
Ethereum
$105.85
-4.18%
5
EOS
EOS
$2.249
-4.02%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.79
-6.94%
7
Litecoin
Litecoin
$30.903
-3.23%
8
TRON
TRON
$0.026989
-2.07%
9
Stellar
Stellar
$0.085517
-7.68%
11
Cardano
Cardano
$0.038149
-3.90%
13
Monero
Monero
$43.663
-4.37%
14
IOTA
IOTA
$0.2567
-1.70%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Vitalik Buterin: Monedele Fiat sunt depășite. De aceea au apărut criptomonedele

V

Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, a vorbit recent despre creația sa într-un podcast alături de Tyler Cowen. Podcast-ul „Conversații cu Tyler” este un canal de învățare pe Apple Music. Co-fondatorul Ethereum și-a explicat opiniile privind descentralizarea și evoluția criptomonedei Ethereum.

Vitalik Buterin: Monedele Fiat sunt depășite. De aceea au apărut criptomonedele

BUTERIN intr-o rafală de întrebări

Cowen a continuat să-l întrebe pe Buterin despre conceptul de blockchain și cum poate fi ușor explicat cuiva. Buterin a răspuns la acest lucru prin compararea blockchain-ului cu un „computer mondial”. Buterin a vorbit și despre operele SF din care s-a inspirat pentru crearea Ethereum. Apoi a vorbit despre descentralizare și diferitele tipuri de descentralizare disponibile.

Buterin a atins subiectul unui blog pe care la publicat cu mult timp în urmă, unde a vorbit despre cele trei tipuri diferite de descentralizare [arhitecturală, politică și logică]. El a menționat „descentralizarea arhitecturală” și implementările sale.

El a vorbit în continuare despre descentralizarea politică, care este o formă de sistem care este condusă mai degrabă de un sistem descentralizat decât de un singur partid. Cea de-a treia formă de descentralizare despre care a vorbit Buterin a transmis ideea unei descentralizări logice care cuprindea ideile de descentralizare arhitecturală și politică. Potrivit lui Buterin, întreaga sferă tehnologică a blocurilor este logic centralizată.

Cum vede Vitalik Buterin viața criptomonedei Ethereum

Cowen a continuat să-l întrebe pe Vitalik despre funcționarea Ethereum și despre ce înseamnă să lucrezi sub un asemenea proiect masiv. Buterin a răspuns prin a spune că oamenii contribuie la Ethereum în moduri diferite. Potrivit lui, există oameni care contribuie la dezvoltarea Ethereum sub semnul Fundației Ethereum. Unii dintre ei, așa numiții Lupi Singuratici, stau și lucrează de acasă.

Buterin a continuat apoi să vorbească despre modul în care se pot folosi criptomonedele pentru a se aplica acolo unde apar deficiențele monedelor fiat. În opinia sa, acesta este motivul pentru care zona cripto a atras atât de mulți utilizatori și fani. Buterin a afirmat că criptomonedele pot face parte dintr-un proiect mare. El a vorbit despre schimburile de cripto fără întreruperi și fără fricțiune.

VIITORUL ETHEREUM în noua paradigmă Blockchain 3.0?

Vitalik simte că, odată ce societatea acceptă criptomonedele ca o formă juridică de tranzacție, procesul de pariere ar deveni atât de complicat încât ar descuraja pe oricine încearcă să intre în zona asta doar pentru speculă.

Vitalik Buterin, în cursul interviului, a scos în evidență faptul că încrederea instituțională există în continuare în domeniul cripto. El a dat exemplul lui Jihan Wu, co-fondatorul lui Bitmain, care controlează aproape 42% din totalul Bitcoin aflate în circulație. Buterin a declarat că Wu, în ciuda faptului că deținea o astfel de cotă atât de mare din Bitcoin, nu ar folosi asta pentru a-și folosi propria cauză. Dar riscul rămâne.

Buterin a continuat și a declarat că cele mai mari probleme cu care se confruntă rețelele blockchain sunt scalabilitatea și îmbunătățirea experienței utilizatorilor. El a spus că unul dintre punctele esențiale ale fundației Ethereum este acela de a se asigura că utilizatorii consideră că este ușor să treacă între monede și, de asemenea, să creeze un mediu mai sigur pentru efectuarea tranzacțiilor de către oameni.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!