Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,407.08
-2.09%
2
XRP
XRP
$0.2861
-4.17%
3
Ethereum
Ethereum
$104.14
-3.62%
5
EOS
EOS
$2.216
-4.17%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.28
-3.34%
7
Litecoin
Litecoin
$30.472
-2.61%
8
TRON
TRON
$0.026228
-5.10%
9
Stellar
Stellar
$0.082750
-8.10%
11
Cardano
Cardano
$0.037040
-4.02%
13
Monero
Monero
$42.923
-2.88%
14
IOTA
IOTA
$0.2496
-3.37%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Vitalik Buterin vrea să modifice platforma Ethereum

V

Vitalik Buterin vrea să modifice platforma Ethereum

Vitalik Buterin vrea să vină cu modificări asupra platformei Ethereum.  Echipa de dezvoltatori din spatele companiei are în vedere posibilele update-uri și upgrade-uri de soft.

Referindu-se la zvonurile că astfel de planuri sunt în prezent în curs de revizuire, creatorul de ethereum, Vitalik Buterin, a declarat, vineri, într-o întâlnire a dezvoltatorilor de open source, că ideea este că echipa ar putea încerca să modifice anumite secvențe.

Vitalik Buterin și paradigma Ethereum

Vitalik Buterin crede că noile progrese în cercetare ar putea permite ca ambele upgrade-uri să activeze împreună. (Ideea este că Casper ar putea fi lansat pe un segment shard (lateral), mai degrabă decât ca un contract de tip smart, așa cum a fost propus anterior).

„Aceasta este o revizuire substanțială a pașilor intermediari pe care ni i-am propus, dar nu vorbim încă de produsul final”, a spus Buterin.

Protocolul Casper dorește să fie mai eficient din punct de vedere energetic și egalitar decât actualul sistem de verificare. În plus,  fenomenul de sharding din blockchain ar putea menține echilibrul pentru a scala sistemul într-un număr mare de tranzacții. În acest fel, Buterin a subliniat că, dacă ar fi adoptate, tehnologiile s-ar combina pentru a crea o versiune a protocolului mult mai eficientă.

Casper de la contracte de tip smart la next level

După cum este detaliat de CoinDesk, versiunea curentă a Casper (Casper FFG) este testată sub forma unui contract de tip smart. Respectivul contract a fost numit EIP 1011, pentru clienții de software ethereum.

În lumina știrilor, dezvoltatorii de ethereum au apărut, de asemenea, cu ideea că următoarea platformă din blockchain numită Constantinopol, ar putea să nu includă totate schimbările legate de Casper.

Sunt șanse mai mari să se remarce un proces de tip ,,hard fork” în următoarele cinci luni, care să se concentreze pe alte îmbunătățiri făcute în blockchain. Unele dintre ele au fost deja verificate și sunt funcționale.

Cum vede Buterin aceste schimbări pe termen mediu și lung

Potrivit lui Buterin, combinarea protocoalelor de ,,shift” cu cele de ,,shard” are avea mai multe avantaje. „Vorbim practic de dezvoltarea unui singur sistem. Prin urmare, procesele emergente vor fi direcționate și focusate spre ceea ce așteptăm în viitorul apropiat” a spus Buterin.

În plus, prin aducerea primei versiuni a lui Casper pe un shard , depozitul necesar pentru a participa la securizarea rețelei va fi redus semnificativ, de la 1.500 ETH, cea mai recentă estimare a lui Buterin, la doar 32 ETH.

Datorită acestei cifre reduse, Buterin a spus: „persoanele fizice obișnuite care participă la plasarea directă devin mult mai viabile”. Buterin a mai spus că noul model i-ar permite lui Casper să ruleze fără să perturbe blockchain-ul  însuși.

„Componenta Casper este oarecum mai separată de lanțul principal, ceea ce înseamnă că poate fi dezvoltat într-un mod mai puțin intruziv, poate fi dezvoltat ca un lanț separat și poate avea propriile reguli”, a spus Buterin.

PLATFORMA ETHEREUM VA GAZDUI PRIMA RELIGIE IN BLOCKCHAIN DIN LUME 0XΩ

Dacă tot am vorbit de update-uri în blockchain-ul Ethereum, să ne aducem aminte că avem și o religie

Matt Liston este cel care a conceput Religia descentralizată în blockchain.  Donațiile și dialogul comunitar vor fi realizate prin protocoalele din blockchain. Vor fi folosite și contractele de tip smart prin platforma Ethereum.

Este un cadru religios. Un loc care ar putea permite ca seturile de credințe să se actualizeze. Totul să fie mult mai rapid. Cred că e timpul să  se democratizeze relația dintre apartenență și convergența. Să privim asupra a ceea ce toată lumea crede în această religie”, a spus Liston.

Religia a fost lansată oficial în cadrul unei ceremonii religioase atipice. Evenimentul a avut loc în incinta unei expoziții moderne. Aceasta a fost găzduită la New Museum din New York de către grupul independent Rhizome. Restul știrii aici

 

Sursa: https://www.coindesk.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!