Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,459.91
-3.84%
2
XRP
XRP
$0.2933
-5.59%
3
Ethereum
Ethereum
$105.22
-8.36%
5
EOS
EOS
$2.227
-7.21%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.57
-10.77%
7
Litecoin
Litecoin
$30.722
-6.98%
8
TRON
TRON
$0.026292
-10.33%
9
Stellar
Stellar
$0.087868
-9.00%
11
Cardano
Cardano
$0.038556
-6.99%
13
Monero
Monero
$43.310
-6.46%
14
IOTA
IOTA
$0.2563
-7.98%
Latest Crypto Fear & Greed Index

WALL STREET INTRA CU TOTUL IN PIATA CRIPTO

W
WALL STREET INTRA CU TOTUL IN PIATA CRIPTO
 

După cum am bănuit ieri, rapoartele despre faptul că Goldman Sachs își inchidea birourile de tranzacționare cripto au fost dezinformate. CFO Martin Chavez a vorbit la TechCrunch Disrupt și a declarat (1) banca constată că poate dura mai mult pentru a intra pe piață decât se anticipase inițial și (2) necesitatea unei soluții de custodie instituțională este prioritară.Iată cele două citate: „Când am vorbit despre explorarea activelor digitale […] urma să fie o explorare care ar evolua în timp. Poate cineva care se gândea la activitățile noastre a devenit foarte entuziasmat de faptul că vom face piețele Bitcoin principale si fizice, si dupa, au realizat o parte a evoluției, dar inca nu este aici.” „Bitcoinul fizic este ceva extraordinar de interesant și extrem de provocator.

Din perspectiva custodiei, nu vedem încă o soluție de custodie instituțională pentru Bitcoin, suntem interesați să avem acest lucru, dar este un drum lung”. Această clarificare din partea conducerii Goldman este importantă pentru că reiterează ceea ce am spus – băncile de pe Wall Street  îmbrățișează rapid cripto în timp ce intră într-o cursă înarmată pentru a captura tinerii investitori care au un procent neobișnuit de mare a averii lor în active digitale. De fapt, un studiu recent a arătat că aproape 50% din generatia millennials sunt interesați să renunțe la dolarul american și să utilizeze în principal cripto.

Același sondaj a arătat că 44% din generația millennials crede că activele digitale vor continua să obțină și adoptarea ulterioară. Amintiți-vă că acesti nativi digitali au crescut cu telefoane inteligente în mână și s-au bazat pe servicii financiare digitale precum Venmo, Wealthfront și SoFi. Nu ar trebui să fie o surpriză că aceștia doresc să transforme toate activele (acțiuni, obligațiuni, valute și mărfuri) într-un format digital.  Goldman Sachs nu este singura bancă de pe Wall Street care acordă atenție acestei tendințe.

BlackRock a vorbit cu Coinbase despre un potențial parteneriat pentru a lansa un ETF bazat pe cripto. Colaborarea dintre administratorii de active vechi și companiile mari de cripto este o strategie unică (și potențial câștigătoare) care ar trebui să-i satisfacă atât pe entuziaștii de active digitale, cât și pe autoritățile de reglementare simultan.

Pe măsură ce tot mai multe instituții financiare realizează tendința de schimbare a activelor digitale, ar trebui să anticipăm un punct de inflexiune în produse, parteneriate, anunțuri și achiziții. În timp ce unele organizații tradiționale vor naviga cu succes peisajul în schimbare, majoritatea este probabil să fie perturbată într-un mod dureros.

Zilele băncilor de pe Wall Street sunt pe terminate. Giganții financiari de mâine vor fi companii de tehnologie optimizate pentru o lume digitală globală. Primele companii Crypto au primul avantaj de mutare. Instituțiile financiare vechi incep să se trezească.

Lucrurile vor deveni foarte interesante.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Sergiu Bugnar
Sergiu Bugnar

Pasionat de lumea crypto si de tehnologia blockchain,

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!