Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,433.02
-1.91%
2
XRP
XRP
$0.2898
-3.37%
3
Ethereum
Ethereum
$104.49
-4.01%
5
EOS
EOS
$2.214
-4.55%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$108.66
-5.35%
7
Litecoin
Litecoin
$30.584
-2.84%
8
TRON
TRON
$0.026665
-1.97%
9
Stellar
Stellar
$0.084711
-6.54%
11
Cardano
Cardano
$0.037565
-3.15%
13
Monero
Monero
$43.056
-3.19%
14
IOTA
IOTA
$0.2527
-1.49%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Western Union vrea să depună un brevet pentru un blockchain

W

Western Union a publicat recent o informație prin care arată că e interesată de un brevet pentru blockchain. Compania este interesată de un sistem care prevede și gestionează notificările de transfer recurente și plățile sigure. Totul cu ajutorul unei rețea de tip blockchain.

Western Union vrea să depună un brevet pentru un blockchain

Potrivit documentelor publicate de către Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, compania Englewood, care este cel mai mare serviciu de transferuri monetare din lume, a încercat să elaboreze o metodă de creștere a securității plăților electronice. Firma a depus prima cerere de brevet în decembrie 2016.

Western Union și zona de cryptocurrency

Printre altele, sistemul propus de Western Union utilizează o verificare biometrică pentru a se asigura că expeditorii autorizează toate tranzacțiile. Această verificare poate apărea sub forma unei scanări a amprentelor digitale, a unui eșantion de voce al unui utilizator sau a unei scanări de retină.

Cererea de brevetare indică faptul că sistemul a fost conceput ca un instrument general pentru a găzdui majoritatea tipurilor de rețele electronice. Cu toate acestea, documentul menționează în mod specific că „în anumite exemple de realizare” rețeaua de transfer electronică poate fi o rețea de criptomonede. Apar menționate criptomonede precum: Bitcoin, Litecoin sau Peercoin.

„Astfel, în diferite variante de realizare, rețeaua de transfer electronic poate fi configurată pentru a susține și efectua transferuri de diferite tipuri de valută, inclusiv valute tradiționale și / sau digitale, valute centralizate și / sau decentralizate, criptomonede și orice alt mijloc de schimb.

Vorbim aici de credite, carduri cadou sau certificate. Vorbim de operațiuni între dispozitive sau sisteme externe din diferite zone, regiuni sau jurisdicții. ”

Cum vede Western Union criptomoneda XRP

Asta nu înseamnă că Western Union nu s-a uitat spre XRP mai atent. După cum a raportat CCN, firma a confirmat la începutul acestui an că a intrat într-un parteneriat cu Ripple pentru lansarea unui blockchain din San Francisco pentru a efectua un proces care să integreze XRP în fluxurile sale de plată.

Mai recent, însă, CEO-ul Hikmet Ersek a declarat că nu a fost impresionat de rezultatele inițiale ale studiului.

„Suntem întotdeauna criticați că Western Union nu este eficient din punct de vedere al costurilor, dar nu am văzut acea parte a eficienței încă în timpul testelor noastre”, a spus Ersek în iunie.

PRODUCĂTORUL AUTO VOLKSWAGEN INTERESAT DE TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN

Volkswagen a solicitat un brevet care să permită vehiculelor să comunice între ele printr-o rețea bazată pe blockchain, menită să sporească siguranța rutieră prin avertizarea vehiculelor din apropiere și alertarea conducătorului auto asupra potențialelor coliziuni.

„În mesajele de comunicare între vehicule se schimbă informații utile pentru a permite noilor tehnologii să îmbunătățească standardul de siguranță.  Majoritatea cazurilor de utilizare pentru această tehnologie se vor focusa pe prevenție. Mesajele vor alerta un șofer despre un eveniment iminent. Ca de exemplu, două vehicule care s-au ciocnit unul cu celălalt  la o distanță anume.

În acest scop, comunicarea Vehicle-to-Vehicle se bazează pe mesaje unice, semnate de vehiculul care trimite. Sistemul de comunicare e de dapt o readaptare a sistemului din blockchain peer-to-peer.  Semnătura oferă integritate și non-respingere.

Ea se va valida automat. O extindere firească la avertismentele de siguranță sunt manevrele de cooperare, care permit creșterea siguranței și eficienței utilizării drumurilor. Restul informațiilor aici!

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!