Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$6,414.71
0.87%
2
Ethereum
Ethereum
$209.72
-1.12%
3
XRP
XRP
$0.3246
-1.66%
4
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$427.42
-2.06%
5
EOS
EOS
$5.226
1.86%
6
Stellar
Stellar
$0.2072
-0.64%
7
Litecoin
Litecoin
$53.962
-0.74%
9
Cardano
Cardano
$0.072499
4.60%
10
Monero
Monero
$111.92
0.27%
12
IOTA
IOTA
$0.5337
-0.44%
13
TRON
TRON
$0.019840
0.68%
Latest Crypto Fear & Greed Index

William Hinman: Bitcoin NU este o criptomonedă sigură

W

Șocant sau nu, dar Comisia de Valori Mobiliare si de Burse din SUA consideră Bitcoin ca fiind o criptomonedă nesigură și nu o recomandă ca și ,,vehicul investițional”.  Declarația a fost făcută de William Hinman, directorul SEC. Tot el a declarat joi că aceeași problemă o are și eterul din cadrul blockchain-ului Ethereum. Altfel spus, nici criptomoneda generată de Ethereum nu este sigură. Și ar trebui să fie reglementată în același mod ca și acțiunile și obligațiunile, doar că asta nu se întâmplă în prezent.

În esență, atunci când o criptomonedă devine suficient de descentralizată, așa cum se întâmplă cu bitcoin și eter, agenția nu o mai consideră drept o criptomonedă de încredere. În schimb, ofertele monetare inițiale mai mici, sau ICO, sunt aproape întotdeauna titluri de valoare în ochii SEC. Această deosebire este importantă, deoarece valorile mobiliare fac obiectul acelorași reglementări ca și cele normale.

Cum va influența zona de cryptocurrency aceste declarații?

„Pe baza înțelegerii cu privire la starea actuală a eterului, rețeaua Ethereum și structura sa descentralizată, ofertele curente și vânzările de eter nu sunt tranzacții cu valori mobiliare”, a declarat Hinman la Summit-ul All Market al Yahoo: Crypto în San Francisco.

Joe Lubin, co-fondator al companiei Ethereum și fondatorul CosenSys, o companie majoră de aplicații Ethereum, declară că este recunoscător pentru decizia SEC. „Aplaudăm claritatea oferită de directorul Hinman și SEC”, a spus Lubin într-o declarație.

„Eterul și alte token-uri de consum vor continua să dezvolte web-ul către rețele mai echitabile, mai sigure și mai uniform distribuite.” Consensys așteaptă cu interes să continue să se angajeze cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a promova adoptarea responsabilă a acestei tehnologii.

Cum se dezvoltă blockchain-ul Ethereum

Sute de dezvoltatori diferiți rulează aplicații în partea de sus a rețelei Ethereum și contribuie la codul său. Un număr similar, dacă nu mai mult, ajută la dezvoltarea Bitcoin. „Rețeaua și dezvoltarea software-ului sunt suficient de descentralizate încât nu există o terță parte care să se înțeleagă că așteptăm cu adevărat  noi investitori”, afirmă Peter Van Valkenburgh, directorul de cercetare al Centrului Coin, un grup de reflecție axat pe politici emergente la zona de blockchain.

Aceasta este o distincție importantă față de titlurile tradiționale, cum ar fi stocul de acțiuni Apple sau Microsoft, în care investitorii aleg să susțină eforturile unei companii specifice de a dezvolta produse și servicii și de a genera venituri.

Este posibil ca investițiile făcute devreme, să conteze. Înainte ca moneda să devină cu adevărat descentralizată. Ea să poată fi considerată în continuare vehicul tradițional de investiții.

„Directorul a fost destul de clar pentru a nu fi definitiv în legătură cu acea activitate”, spune Van Valkenberg, care sugerează de asemenea că acest lucru indică faptul că oamenii care au intrat prima dată – și au făcut probabil cei mai mulți bani – s-ar putea într-o zi să se confrunte cu reglementări.

Cum se vede viitorul în direcția unor criptomonede total descentralizate

Hinman a mai spus că alte criptomonede pot deveni „suficient de descentralizate” în viitor. Totuși există un punct. Acel punct vorbește despre momentul în care reglementarea token-urilor sau a monedelor adiacente acestora să fie blocată. Dar acest lucru nu înseamnă că toate criptomonedele se pot eschiva de la autoritățile de reglementare din SUA.

SEC a susținut că cele mai multe așa-numite vânzări de token-uri și ICO sunt probabil supuse reglementării. Motivul?  Acesta în general utilizează un produs sau o aplicație pentru un singur startup.

ICO reprezintă oportunități pentru investitori de a cumpăra token-uri. Ele pornesc de la un blockchain, în mod tipic. Asta înainte ca produsul să fi rulat live. Provocare tehnică: Multe token-uri rulează în partea de sus a rețelei Ethereum. Ce înseamnă asta? Eterul de cumpărare și comercializare nu este văzut ca o investiție tradițională. Pe scurt, cumpărarea și vânzarea de token-uri specifice care se desfășoară pe partea de sus a acelei rețele ar fi.

Un material pe aceeași temă și pe canalul de youtube Crypto Time.

Sursa: https://www.wired.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

William Hinman: Bitcoin NU este o criptomonedă sigură

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Ai fost abonat cu succes

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!