Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,427.40
-1.45%
2
XRP
XRP
$0.2901
-2.73%
3
Ethereum
Ethereum
$105.65
-1.83%
5
EOS
EOS
$2.239
-3.23%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.64
-0.43%
7
Litecoin
Litecoin
$31.090
-0.17%
8
TRON
TRON
$0.026862
-3.77%
9
Stellar
Stellar
$0.083655
-6.74%
11
Cardano
Cardano
$0.037836
-1.78%
13
Monero
Monero
$43.377
-2.17%
14
IOTA
IOTA
$0.2552
-1.04%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Xi Jinping, presedintele Chinei: Tehnologia Blockchain va schimba lumea

X

Președintele Chinei Xi Jinping, și totodată Secretar General al Partidului Comunist Chinez ,a vorbit pentru prima oară în mod pozitiv despre blockchain.  Mai mult decât atât, declarația a fost făcută în mod public în cadru unui eveniment de anvergură, în fața unui auditoriu de mii de oameni.

Președintele a vorbit cu entuziasm despre tehnologia blockchain, recunoscând potențialul său ascendent. Liderul de la Beijing a mai subliniat faptul că tehnologia blockchain va schimba întreaga lume. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței anuale organizată de către Academia Chineză de Științe.

Xi Jinping, presedintele Chinei: Tehnologia Blockchain va schimba lumea

Declarația este cu atât mai surprinzătoare cu cât măsurile luate împotriva bitcoinului de către China, din ultima perioadă, au destabilizat destul de puternic zona de cryptocurrency.

Context

Să ne aducem aminte că în toamna anului trecut, guvernul chinez interzicea toate tranzacțiile de tip blockchain cu criptomonede. Datorită politicilor prohibitive de atunci din zona de cryptocurrency, mulți cripto-investitori și pasionați au fost nevoiți să migreze către sud, în regiunea administrativă Hong Kong,  fostă colonie a Guvernului Britanic, zonă care încă și-a păstrat o anumită autonomie față de China .

Chiar și așa lucrurile n-au fost simple o perioadă mare de timp și de aceea s-au simțit fluctuații puternice în piețe emergente. Explicația este simplă. Chiar dacă insula Hong Kong are jurisdicție separată, cu legi și monedă proprie, Hong Kong-ul depinde în mare măsură de deciziile Beijingului. Tot atunci s-a vorbit pentru prima oară despre ICO-uri în momentul în care Comisia Securităților din China a spus că multe token-uri intră sub incidența cadrului legislativ impus de guvernul de la Beijing.

China dă undă verde tranzacțiilor de tip blockchain ?

Practic, declarația recentă a președintelui chinez repoziționează țara în cursa pentru supremație în zona de cryptocurrency. După scandalul OneCoin când 98 de persoane au fost judecate pentru că ar fi înșelat investitori din peste 20 de provincii din China, reacția președintelui e prima pată de lumină într-o perioadă destul de gri și agitată în zona de cryptocurrency.

,,Tehnologia Blockchain a devenit o parte importantă a revoluției tehnologice a secolului XXI.  China trebuie să o pună în aplicare pentru a obține un succes economic. De la începutul secolului XXI, noua generație a revoluției industriale a modificat în mod semnificativ structura economiei mondiale … Inteligența artificială, Internet of Things și blockchain-ul sunt împreună deschizătoare de drumuri pentru viitor”, a mai declarat liderul chinez.

Xi Jinping a remarcat, de asemenea, că țara sa se străduiește să obțină prosperitate în condițiile concurenței economice globale. China va crea laboratoare naționale cu standarde ridicate. Motivul? Acela de a facilita cercetarea și dezvoltarea unei noi infrastructuri tehnologice.

Să nu uităm că declarația președintelui chinez vine la două zile după Târgul Data Big Expo. Concret, acum două zile, un oficial guvernamental de la Beijing a făcut declarații despre blockchain.  Oficialul din partea Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației a vorbit despre înființarea unei comitet național de standardizare. Acest comitet va monitoriza și standardiza toate tranzacțiile cu criptomonede. Știrea completă poate fi consultată pe site-ul criptomonitor.ro.

Rămâne să vedem cum se vor traduce aceste declarații în modul concret. Oare ce va face guvernul de la Beijing? Cum va sprijini tranzacțiile în blockchain?  Cât de mult va fluctua piața de cryptocurrency după aceste declarații? Sunt întrebări care încă n-au răspuns.

Sursa: https://trademarketsnews.com/

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!