Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,426.29
-1.47%
2
XRP
XRP
$0.2898
-2.77%
3
Ethereum
Ethereum
$105.55
-1.89%
5
EOS
EOS
$2.240
-3.20%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$111.24
-0.79%
7
Litecoin
Litecoin
$30.987
-0.46%
8
TRON
TRON
$0.026826
-3.99%
9
Stellar
Stellar
$0.083843
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037722
-2.04%
13
Monero
Monero
$43.402
-2.13%
14
IOTA
IOTA
$0.2558
-0.75%
Latest Crypto Fear & Greed Index

XRP în contextul tranzacțiilor transfrontaliere cu viteza luminii

X

Nu știu dacă ați urmărit știrile de ieri, dar Currencies Direct Ltd.  a testat cu succes tranzacții transfrontaliere cu XRP prin intermediul platformei Xrapid. Practic, prin intermediul ledger-ului XRP, durata unei tranzacții a fost de doar câteva secunde. Asta în contextul în care dacă faci o plată în euro dintr-o bancă comercială din Europa și o alta de pe același continent, tranzacția poate dura și 2-3 zile.

Currencies Direct Ltd. a fost înființată în 1996 de Mayank Patel și Peter Ellis, oferind o gamă de instrumente valutare și oferind transferuri gratuite la o rată mai bună de schimb decât băncile concurente. În prezent are peste 300 de angajați în 19 birouri din întreaga lume. Până în prezent a servit peste 150.000 de clienți din corporații, dar și persoane fizice.

XRP în contextul tranzacțiilor transfrontaliere cu viteza luminii

Deși nu sună foarte spectaculos, pentru cei ancorați la acest domeniu este un pas uriaș. Nu știu cum văd specialiștii în domeniu acest aspect dar pentru mine asta e echivalentul testului lui Elon Musk când a trimis pe orbită o mașină Tesla.

XRP crește, crește, crește și nu se oprește

Compania Ripple e o revelație în materie de criptomonezi. Nu ai cum să nu vezi asta, să nu simți asta, să nu înțelegi asta. Într-o piață cu o volatilitate extrem de mărită, într-o zonă nereglementată complet, unde criptomonezile primesc atacuri din toate părțile, fie din partea instituțiilor guvernamentale, fie din partea băncilor comerciale sau a hackerilor, există totuși tehnologii și oameni care fac lucruri fabuloase.

Dacă până acum puteam vorbi de viteze mărite doar când ne gândeam la transferul clasic de date, cu Ripple ne putem gândi și la tranzacții la aceleași viteze ca download-urile de videoclipuri de pe Youtube. Dacă în zona de telecomunicații vorbim de 5G, aici lucrurile sunt încă în curs, dar progresul este imens iar saltul este uriaș.

Cu criptomoneda în orientul mijlociu

Dacă încercăm să săpăm puțin și să contextualizăm acestă informație, surprizele nu se opresc aici. Eu cred că succesul Ripple începea să sclipească încă de acum două luni. Pentru cei care nu își mai aduc aminte, în februarie, Banca centrală a Arabiei Saudite alegea tehnologia blockchain. Și tot atunci instituția din Orientul Mijlociu alegea tehnologia din spatele Ripple.

Dacă mai scuturăm de praf și alte insight-uri, poate ne amintim și faptul că Ripple avea creștere spectaculoasă încă din ianuarie 2018. Atunci a avut un boom în care a crescut cu peste 42% în nici 24 de ore.

Creşterea Ripple este cu atât mai fascinantă cu cât a  început să pună într-un con de umbră Ethereum. Anul 2017 a fost  anul în care Ethereum era pe locul doi în topul criptomonedelor, după Bitcoin.  Dar din cauza disensiunilor din cadrul ETC (Ethereum classic) și Ethereum (ETH) lucrurile s-au erodat. Azi, percepția cripto-entuziaștilor față ETC și ETH s-a mai ponderat.

Un alt aspect interesant este faptul că Ripple a ieșit la rampă precum iepurele din jobenul magicianului. Nimeni nu se aștepta la asta, nimeni nu se gândea la asta. Să nu uităm că Ripple, spre deosebire de celelalte criptomonezi, nu a fost creată printr-un proces de minare descentralizat.

Masa monetară Ripple, denumită tehnic XRP, a fost creată dintr-un foc. A apărut din neant, dintr-o clipire, iar azi o mare parte este deţinută de compania-mamă drept rezervă strategică.

Notă:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!