Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,421.34
-1.71%
2
XRP
XRP
$0.2896
-2.95%
3
Ethereum
Ethereum
$105.05
-2.65%
5
EOS
EOS
$2.232
-3.50%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.13
-1.81%
7
Litecoin
Litecoin
$30.886
-1.08%
8
TRON
TRON
$0.026665
-4.18%
9
Stellar
Stellar
$0.084051
-6.48%
11
Cardano
Cardano
$0.037700
-2.30%
13
Monero
Monero
$43.059
-2.81%
14
IOTA
IOTA
$0.2551
-1.29%
Latest Crypto Fear & Greed Index

XRP sau BITCOIN, aceasta este si va fi intrebarea

X

Vara asta se anunță o vară fierbinte din perspectiva criptomonedelor. Dincolo de lansări anuntate care urmează să mai vină în următoarea perioadă, e timpul să privim puțin retrospectiv și să alegem răspunsul la o intrebare – XRP sau BITCOIN?

XRP sau BITCOIN, aceasta este si va fi intrebarea

Această analiză nu se vrea neapărat o împărțire pe tabere ci mai curând o analiză despre cum se vede și cum se va vedea piața cripto în următoarea perioadă. Cel mai interesant lucru pe care putem să-l facem azi e să privim la o serie de declarații, atitudini, comentarii cu privire la Bitcoin și XRP din ultimele 3, respectiv 6 luni.

➡ Bitcoin – 1.000.000 de dolari in 2020?

 Nu știu câți dintre voi va mai aduceți aminte , dar la finalul lui 2017, site-ul https://www.kurzy.cz/ facea publice mai multe declaratii ale lui John McAfee care era convins ca pana in 2020, pretul unui Bitcoin va atinge pragul de 1.000.000 USD. Declarația cu siguranță va rămâne în istorie că un BIG FAIL așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu zeci de ani cu alte declarații ale unor oameni din industria de IT care spuneau la vremea respectivă că omenirea nu va avea nevoie de calculator sau că oamenilor le vor fi suficiențe dischetele de câțiva MB memorie.

Contextul în care a fost făcută a avut legătură cu unul dintre momentele cheie ale Bitcoin când criptomoneda atingea pragul de 16.500 de dolari în 22 decembrie. Iată ce spunea McAfee atunci:

După cum am anticipat, Bitcoin se răzbate și se urcă rapid. Încă este cea mai bună investiție de criptare pe termen lung și susțin cu fermitate predicția mea de 1 milion de dolari până la sfârșitul anului 2020.

Trebuie adăugat faptul că în acea perioadă și alți investitori au făcut declarații asemănătoare. Vorbim aici de CEO-ul Overstock, Patrick Byrne și Mike Novogratz. Și aceștia au sugerat atunci o cifră similară. Pe atunci investitorii din zonă de cryptocurrency luau în calcul o varietate de factori și evenimente care să ducă la o creștere a prețurilor de tip bitcoin.

Ce s-a intamplat de fapt?

Să nu uităm că suntem în iunie și Bitcoin s-a stabilizat până în prezent în jurul valorii de 7600 de dolari. Asta înseamnă o scădere de peste 8000 de dolari față de pragul din decembrie 2017. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Declarațiile care se făceau în decembrie omiteau un factor important. Volatilitatea pieței și doi – nimeni nu credea atunci că Bitcoin poate avea un concurent. Specialistii cred ca obiectivul de 10.000 de dolari din iunie inca se află încă în joc. Sa nu uitam ca luna de abia a inceput.

Momentul când XRP depășea pragul psihologic de 100 miliarde de dolari

Vă mai aduceți aminte de ianuarie 2018 cand site-ul coindesk anunta că Ripple spărgea pur si simplu pragul psihologic de 100 miliarde de dolari? Practic atunci, in nici 24 de ore, prețul Ripple, a crescut cu mai mult de 24%. Asta a făcut ca evaluarea de piață a Ripple să crească. De la 95 de miliarde de dolari la 116 miliarde de dolari, distanțându-se de Ethereum.

Ripple inca de atunci incepea să obțină o acoperire media largă. Publicațiile de știri explicau cititorilor cum să cumpere, să stocheze și să trimită Ripple peste Ocean. O astfel de creștere a reflectării Ripple de către mass-media și teama de a pierde (FOMO) a permis Ripple să atingă noi maxime.

Cum arată RIPPLE AZI

Potrivit CNBC, Brad Garlinghouse declară că o mulțime de bănci sunt interesate să adopte XRP pentru tranzacțiile transfrontaliere. Să nu uităm că tot Brad era precursorul unei idei în ianuarie. Acesta spunea atunci ca dorea că băncile să renunțe la protocolul internațional numit cod- swift. In schimb bancile ar trebui să apeleze la blockchain folosind Ripple.

In prezent valoarea Ripple este sub un dolar per criptomoneda. Dar potențialul ei de creștere este imens. Mai ales după ultimele teste efectuate cu succes cu privire la bonitatea tranzacțiilor transfrontaliere și la viteza lor de execuție.

Până la urmă, întrebarea rămâne-XRP sau Bitcoin pentru 2018?

Nota:

Acest material este o opinie personală. Pentru dezbateri pe această temă folosiți cu încredere adresa de e-mail . Sau folosiți rubrica de comment de mai jos.

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!