Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,417.81
-1.76%
2
XRP
XRP
$0.2888
-3.17%
3
Ethereum
Ethereum
$105.08
-2.44%
5
EOS
EOS
$2.230
-3.61%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.42
-1.50%
7
Litecoin
Litecoin
$30.960
-0.67%
8
TRON
TRON
$0.026653
-4.39%
9
Stellar
Stellar
$0.083338
-7.17%
11
Cardano
Cardano
$0.037554
-2.57%
13
Monero
Monero
$43.107
-2.74%
14
IOTA
IOTA
$0.2542
-1.45%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Yoshitaka Kitao: XRP este mai rapid decât oricare altă criptomonedă

Y

Yoshitaka Kitao, CEO al grupului japonez SBI, a făcut recent mai multe declarații despre XRP. Potrivit acestuia, criptomoneda XRP este mai rapidă, mai ieftină și mai scalabilă decât oricare altă criptomonedă.

,,Cred cu tărie că XRP va deveni standardul global în monedele digitale”, a mai declarat acesta.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care grupul SBI a lansat un portal virtual de cryptocurrency. Practic, decizia continuă în mod firesc discuțiile cu grupul Ripple din ianuarie. Atunci grupul SBI și-a arătat pentru prima oară intențiile de a lansat o platformă bazată pe XRP.

Grupul SBI crede în XRP

Portalul pentru transferuri în blockchain va putea fi accesat de pe domeniul sbivc.co.jp. Pe acest portal cripto-pasionații vor putea să facă tranzacții și operațiuni și cu alte criptomonede precum: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash [BCH]. Dar trebuie precizat și nuanțat un aspect. Grupul SBI a anunțat ca se va focusa și va sprijini XRP. Lucru ușor de concluzionat, având în vedere faptul că la pagina de ,,About” a site-ului sunt informații exclusive despre XRP.

Numele grupului SBI din spatele acestui proiect marchează intrarea unuia dintre cei mai mari jucători instituționali japonezi în zona de blockchain și cryptocurrency. În cadrul grupului se află cele mai importante companii de servicii financiare din Japonia. Una dintre filialele lor gestionează peste 4 milioane de conturi de brokeraj.

SUCCESUL DIN SPATELE XRP

XRP devine una dintre cele mai importante criptomonede de pe piață. Modul în care compania Ripple își gestionează strategia de business poate fi privit ca model și de către alte companii. Să ne aducem aminte declarațiile recente ale lui Brad Garlinghouse, CEO al companiei Ripple, despre piața de schimburi valutare transfrontaliere.

,,Piața de transferuri bancare valoarează în prezent peste 55 trilioane de dolari. Numai taxele pentru a muta acest munte de bani au fost evaluate la 31 de miliarde de dolari. Asta în sistemul actual de plăți.

Dacă instituțiile bancare ar folosi tehnologia Ripple, acestea ar economisi cu până la 60% . Vorbim de deciziile care presupun transferuri transfrontaliere și nu numai. Declarațiile complete pe site-ul criptomonitor.ro

CONTEXTUL SOCIO-ECONOMIC

Decizia grupului SBI este destul de curajoasă dacă ne gândim la anunțul făcut recent de un oficial guvernamental japonez. Să nu uităm că Agenția de Securitate Financiară din Japonia (FSA) a anunțat că pe 18 iunie va exista o interdicție absolută asupra tuturor operațiunilor de tip cryptocurrency care oferă un grad mare de anonimat utilizatorilor finali. Stirea completă pe site-ul criptomonitor.ro

În zona arhipelagului japonez mai sunt și alte grupuri și firme care sunt interesate de cryptocurrency. Să ne aducem aminte de exemplu că în martie, YAHOO Japonia investea peste 19 milioane de dolari. Motivul?  Pentru achiziția a 40% din acțiunile grupului BitARG, companie focusată pe tranzacții în zona de cryptocurrency.

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), cea mai mare instituție financiară din Japonia din punct de vedere al activelor deținute, și-a anunțat de asemenea publică intenția de a avea o platformă de trading în zona de crytocurrency.

Line, o companie japoneză de chat cu peste 600 de milioane de utilizatori, a anunțat încă din ianuarie că intenționează să deschidă o platformă pentru cryptocurrency care va opera în Japonia, Hong Kong și Luxemburg.

Sursa: https://ambcrypto.com

 

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!