Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,455.10
-3.98%
2
XRP
XRP
$0.2919
-6.14%
3
Ethereum
Ethereum
$104.95
-8.73%
5
EOS
EOS
$2.222
-7.42%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$110.03
-11.28%
7
Litecoin
Litecoin
$30.642
-7.25%
8
TRON
TRON
$0.026237
-10.33%
9
Stellar
Stellar
$0.087366
-9.84%
11
Cardano
Cardano
$0.038467
-7.23%
13
Monero
Monero
$43.267
-6.29%
14
IOTA
IOTA
$0.2528
-9.16%
Latest Crypto Fear & Greed Index

Revolutionar: S-a inventat un sistem care trimite criptomonede prin unde radio

R

Pentru mulți, criptarea este o modalitate de a asigura independența financiară față de bănci și guverne. Cei interesați să meargă off-grid, distanțându-se de autoritati, care cred că o catastrofă majoră vine în fiecare zi, împărtășesc multe dintre valorile susținătorilor cripto-hardcore.

Revolutionar: S-a inventat un sistem care trimite criptomonede prin unde radio

Viitorul apartine tehnologiei blockchain

Un punct de discuție este dependența blockchain fata de rețeaua electrică. Cum poate ceva să admită cu adevărat libertatea de la guvern dacă nu poate funcționa în afara infrastructurii guvernamentale? Cum poate cripto-ul să înlocuiască banii în cazul în care nu poate fi folosit chiar și atunci când luminile se sting?

Dezvoltatorii Burst au gasit soluția. Un blockchain cu energie solară care funcționează complet off-grid. Aceștia susțin că au încheiat deja o tranzacție de criptare a energiei solare cu ajutorul unor unde radio de scurtă durată. În timp ce alte proiecte au încorporat undele radio în procesul de tranzacționare, Burst poate fi primul proiect care a efectuat o tranzacție complet off-grid. Ei deschid un caz de utilizare a criptocurrency în situații de dezastru natural sau în zone cu infrastructură redusă.

Tranzactii cu criptomonede complet off-grid

Tehnologia ar permite oamenilor care suferă de dezastre naturale sau provocate de om să păstreze valoare și să aibă ceva de valoare, chiar și în cazul blocării sau distrugerii blocurilor și a blocurilor pe grilă. Valuta fiat inutilă într-un scenariu de apocalipsă se aplică lui Fiat, cu siguranță, dar mai puțin pentru Burst.

Teoretic, întreruperea infrastructurii și a guvernării centralizate nu ar trebui să afecteze valoarea monedei sau capacitatea oamenilor de a tranzacționa cu ea într-un mod sigur, imuabil în întreaga lume.

Dincolo de aceasta, proiectul permite utilizatorilor să confirme că aceștia trăiesc și trimit mesaje fără a le dezvălui locația, care are și un caz de utilizare în zonele afectate de război sau dezastruoase.

Jones a explicat că acesta este scopul primei tranzacții, o demonstrație care arată „Dovada vieții”.

Merită remarcat faptul că operatorii de radiofrecvență sunt obligați din punct de vedere juridic să fie instruiți și licențiați. Operatorii de radiodifuziune amatori HAM autorizați pot comunica cu stația spațială internațională, navete spațiale și alte vehicule și operatori radio din întreaga lume. Iar licențierea este necesară a preveni interferențele cu traficul aerian și alte activități.

HTC EXODUS, PRIMUL DEVICE CU TEHNOLOGIE BLOCKCHAIN, ACCEPTA BTC, ETH ȘI LITECOIN

HTC Exodus, primul smartphone dotat cu tehnologie blockchain. Telefon pe care gigantul tehnic asiatic l-a descris ca primul telefon din lume compatibil cu noile update-uri din zona cripto. Va fi lansat in curand.

HTC a indicat că fiecare dispozitiv Exodus va fi un nod. Si acest lucru va permite utilizatorilor să-și dețină identitatea și datele lor. Având atât dispozitive cât și un cloud centralizat. În plus, fiecare dispozitiv va veni cu un portofel de stocare la rece pentru cripto.

Inițial, potrivit Purtătorului de cuvant al companiei HTC, Phil Chen, s-a arătat că HTC Exodus ar susține Bitcoin și Ethereum, după cum a raportat CCN. Dar au mai adaugat si criptomoneda Litecoin.

„Prin Exodus, suntem incantati sa sprijinim protocoalele de baza. Cum ar fi Bitcoin, Lightning Networks, Ethereum, Dfinity si multe altele”, a spus Chen. „Am dori să susținem întregul ecosistem de blocuri, iar în următoarele câteva luni vom anunța împreună multe parteneriate interesante. Împreună, vrem să realizăm cele mai bune experiențe de blockchain și aplicații descentralizate către consumatorii finali. ”

Acum, cofondatorul Litecoin a confirmat că sprijinul a fost extins și va include cea de-a șaptea cea mai mare criptocurrency după capitalizarea pieței.

Sursa: https://www.ccn.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!