Prețuri în timp real

1
Bitcoin
Bitcoin
$3,477.47
-3.06%
2
XRP
XRP
$0.2964
-4.39%
3
Ethereum
Ethereum
$106.95
-6.00%
4
EOS
EOS
$2.255
-5.47%
6
Bitcoin Cash
Bitcoin Cash
$112.53
-8.58%
7
Litecoin
Litecoin
$31.328
-4.21%
8
TRON
TRON
$0.026988
-7.81%
9
Stellar
Stellar
$0.088886
-7.45%
11
Cardano
Cardano
$0.038764
-6.03%
13
Monero
Monero
$43.727
-6.15%
14
IOTA
IOTA
$0.2588
-5.93%
Latest Crypto Fear & Greed Index

XRP Ledger se indreapta spre descentralizare totala. Ripple detine mai putin de 48%

X

Pana acum XRP a fost respins si criticat din cauza speculatiilor potrivit carora in spatele volumului de criptomonede se afla in control compania. Cum argumentau? Simplu. Prin faptul ca Ripple controla mai mult de 51% din nodurile de validare. Dar asta s-a schimbat pentru ca in prezent compania mai detine doar 48% dintre nodurile UNL.

XRP Ledger se indreapta spre descentralizare totala. Ripple detine mai putin de 48%

Bariera de descentralizare psihologică a lui XRP Ledger a fost în cele din urmă ruptă. Ripple rulează acum mai puțin de 50% din nodurile de validare din lista implicită de noduri unice [UNL] din registrul XRP. Acest lucru, odată cu eliminarea abilității de a adopta decizii în mod unilateral, face acum descentralizată Ledgerul XRP.

XRP liber si independent?

UNL este o caracteristică a Ledgerului XRP care permite ca o listă de validatori să fie consultată pentru fiecare tranzacție. Fiecare nod din rețea își poate alege propriul UNL sau se conformeze unui protocol UNL furnizat de Ripple.

Pe parcursul anului, Ripple a aderat la foaia de parcurs pentru descentralizarea lentă a Ledgerului XRP prin adăugarea validatorilor terță parte la standardul UNL. Pentru fiecare validat de două terțe părți adăugate la standardul UNL, Ripple va elimina una dintre ele.

Ce inseamna 48% ? Cum va raspunde piata?

Procesul a avut loc pe parcursul anului, conform strategiei de descentralizare a Ripple. În prezent, deoarece Ripple controlează 10 din cele 21 de noduri la UNL prestabilit, acestea funcționează efectiv doar 48% din nodurile validatoare.

Acest lucru este în pofida faptului că fiecare nod din rețea poate determina UNL pe care doresc să-și proceseze tranzacțiile, permițând în mod efectiv o măsură de descentralizare prin alegere.

Diferitele validatoare de la terți din registru includ numeroase site-uri web, servicii și schimburi concentrate pe XRP. În primul rând, la UNL recomandat este Bithomp, un serviciu care oferă instrumente pentru a explora Ledgerul XRP.  Aceasta reprezintă mișcarea XRP pentru a fi descentralizată. În plus, în prezent există 11 noduri de validare terță parte, care lasă în prezent doar 6 pentru a demonstra un grad ridicat de descentralizare.

XRP DISPONIBIL IN PESTE 21.000 DE LOCATII WORLD WIDE, DATORITA NETCOINS

XRP a fost listat recent pe Netcoins. Datorita acestui aspect, XRP este disponibil pentru cumpărături în peste 21000 de locații cu amănuntul. Desi piata este in scadere dramatica din nou, Mark Binss, directorul Netcoins, un furnizor Virtual Bitcoin ATM pentru magazinele de retail, a anunțat că a inclus pe platforma XRP [XRP].

Acest lucru înseamnă că XRP va fi ușor disponibil pentru cumpărare în țările de top precum Canada, Europa și Australia. Clienții pot achiziționa moneda la peste 21000 de locații cu amănuntul în aceste țări. În plus, moneda este de asemenea disponibilă pentru cumpărarea imediată la biroul de tranzacționare „Over-the-Counter” [OTC].

Netcoins este o firmă care dezvoltă software. Vorbim de software care se concentrează pe furnizarea unui mod convenabil de plata. Prin netcoins clienții pot să cumpere și să vândă cripto și să investească prin intermediul serviciului de brokeraj. Înainte de listarea XRP [XRP], platforma a afișat Litecoin [LTC] pe platforma lor pana săptămâna trecută.

În prezent, împreună cu adăugarea XRP [XRP], monedele de top listate pe platformă sunt: Bitcoin [BTC], Litecoin [LTC], XRP [XRP] și Ethereum [ETH]. Recent, Bittrex, una dintre cele mai mari platforme de schimb din întreaga lume, a anunțat că va lista XRP in pereche cu USD.

Sursa: https://ambcrypto.com

Discută cu alți pasionați de criptomonede pe

Grupul Criptomonede Romania

Învață cum să investești în CriptoMonede

→ Nu ai investit încă în criptomonede? Vezi platforma recomandată de către criptomonitor.ro și acreditată de către instituții financiare din Europa

Despre autor

Bogdan Daradan
Bogdan Daradan

Peste 18 ani de mass-media: presa scrisa, televiziuni nationale, posturi locale de radio. Peste 9 ani de jurnalism online – blogging, publishing si proiecte in social media, peste cinci ani de coaching si mentorat in jurnalism, comunicare, PR si marketing.

Comentarii recente

Echipa Bitcoin Core a lansat un patch pentru a proteja BTC

Fii la curent cu cele mai importante stiri

Aprope ai terminat. Acum te rog sa verifici emailul si sa confirmi abonarea

Pin It on Pinterest

Distribuie articolul

Partajați acest articol cu prietenii tăi!